Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ άνοιξαν την πόρτα τους στον «Πρωινό Λόγο»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Τα σκυλιά τα εκπαιδεύσαμε μόνοι μας με αγάπη. Υφίσταμαι μεγάλη πίεση από το απόγευμα του Πάσχα. Με σιγουριά δεν μπορούμε να πούμε τι έγινε».

Βρεθήκαμε στην επιμελημένη κατοικία-αγρόκτημα του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ πέντε μέρες μετά από το τραγικό περιστατικό ανήμερα του Πάσχα με το 5χρονο αγοράκι.

Οι οικοδεσπότες μας άνοιξαν την πόρτα της οικείας τους και είχαμε μαζί τους μια αποκαλυπτική συζήτηση για το μοιραίο περιστατικό.

Τα ροτβάιλερ μέλη της οικογένειας

«Τα έχουμε σαν τα παιδιά μας», είπε η σύζυγος του ιδιοκτήτη, η οποία μαγείρευε σε κατσαρόλες τροφή για τα ροτβάιλερ διαθέτοντας ειδικό ψυγείο για τις τροφές των ζώων. «Από το 1999 ζούμε μαζί τους. Είχα να διαλέξω ανάμεσα σε ροτβάιλερ, μασίφ ναπολιτάνο και καυκασιανό. Επέλεξα τα ροτβάιλερ», ανέφερε ο ιδιοκτήτης τους. Τα νεαρά ροτβάιλερ βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού σε ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων με κήπο, αμπέλι, κοτέτσι με κότες και γαλοπούλες , λιμνούλα, θερμοκήπιο. Υπάκουα και εξαιρετικά φιλικά τα έξι ροτβάιλερ που βρίσκονταν στον χώρο έπαιζαν με τους ιδιοκτήτες ήσυχα και δέχονταν ευχάριστα τα χάδια τους, όντως ιδιαίτερα δεμένα μαζί τους.
Σε λίγο μπήκαν τέσσερα άτομα από την αστυνομία, οι οποίοι θέλησαν και πάλι να δουν τον τόπο του τραγικού συμβάντος. Δεν τους ακολουθήσαμε ούτε γνωρίζουμε την ακριβή αιτία της επίσκεψής τους. Κατόπιν ήρθε ο κτηνίατρος, ο οποίος εδώ και χρόνια παρακολουθεί τα ζώα.αμπέλικοτέτσι με λιμνούλαθερμοκήπιο

Τι έγινε σύμφωνα με το ζεύγος

Απέξω από την σιδερένια πόρτα δημοσιογράφοι για να πάρουν μια δήλωση κλειδί και να επιστρέψουν στον χώρο τους. Μέχρι που μείναμε για λίγο μόνοι μας. Τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι για την κακιά τη στιγμή. «Το παιδί με τη μητέρα του ερχόταν συχνά στο σπίτι. Είχε έρθει και το Μεγάλο Σάββατο. Χριστούγεννα, γιορτές και καλοκαίρι τα τελευταία τρία χρόνια ήταν στο σπίτι», όπως μας ανέφερε ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ, υψηλού μορφωτικού επιπέδου. «Την Κυριακή είχε έρθει από νωρίς με τον κοινό μας φίλο για τη γιορτή του Πάσχα.»ψησταριά

«Την ώρα του συμβάντος ο άντρας μου και ο κοινός φίλος ήταν στην ψησταριά», συνέχισε η σύζυγος του ιδιοκτήτη. Εγώ και η φίλη της μητέρας του παιδιού μέσα στο σπίτι. Σε λίγο ήρθε και η μητέρα του. Το παιδί έμεινε μόνο του.» τα σκυλιά φυλάσσονταν στον ειδικό χώρο στο ημιυπόγειο με ασφαλισμένη την πόρτα και το πορτάκι «Ακούσαμε φωνές» συνέχισε ο ιδιοκτήτης, τις οποίες ο ίδιος μας δήλωσε ότι αναγνωρίζει αμέσως εκ της εμπειρίας του για τη συμπεριφορά των σκύλων. Το κακό είχε γίνει. «Με σιγουριά δεν μπορούμε να πούμε τι έγινε», συνέχισε . «Ο σύζυγός μου τράβηξε τα σκυλιά», συνέχισε η γυναίκα του «και μου έδωσε το μικρό αγκαλιά. Κατόπιν το πήρε ο φίλος μας και το πήγε στο νοσοκομείο. Ήταν δαγκωμένο στο σαγόνι….». Δυστυχώς αντί να έρθει το ΕΚΑΒ καλέστηκε η αστυνομία.
«Το ένα σκυλί δάγκωσε το παιδί», μας είπε η σύζυγος. «Μεταφέρθηκαν και τα δύο στο κυνοκομείο, γιατί βρέθηκε και το δεύτερο στο συμβάν». Το τρίτο, το οποίο επίσης φυλάσσονταν στον ίδιο χώρο παρέμεινε μέσα, μας είπε η σύζυγος, όταν τη ρωτήσαμε γιατί δεν μεταφέρθηκε και αυτό στο κυνοκομείο. Με το σκεπτικό ότι αφού απελευθερώθηκαν τα τρία σκυλιά θα συμμετείχαν όλα στο τραγικό συμβάν.σπίτι

Ο τόπος του συμβάντος

Βρεθήκαμε στον τραγικό τόπο του συμβάντος, στο οποίο για να φτάσει το παιδί και τα σκυλιά πέρναγες και την ψησταριά και την είσοδο του σπιτιού. Ένα ακόμα δυστυχώς που κανένας δεν πρόσεξε εκείνη την ώρα το παιδί. Τα ροτβάιλερ φυλάσσονται σε μια μεγάλη τζαμαρία με διπλό τζάμι, η οποία καμία σχέση δεν έχει σε όσα έχουν διαδοθεί για φράχτες και περιφράξεις. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά φωτεινό χώρο με δύο εξόδους. Η εξωτερική είναι και η επίμαχη, καθώς δίπλα στην πόρτα υπάρχει οπή για να μπαινοβγαίνουν τα σκυλιά. Μπροστά από την οπή ήταν τοποθετημένα τελάρα, τα οποία στηρίζονταν με ένα σίδερο. Σύμφωνα με τα όσα είδαμε θα μπορούσε ακόμα κι ένα παιδί με επιμονή και πείσμα να ρίξει τη σιδεριά, αν το είχε βάλει στόχο. Από την εσωτερική πλευρά υπήρχε επίσης αντιστήριξη, ώστε να εμποδίζεται η διέλευση των σκύλων.βεραντάκιχώρος διέλευσης των σκύλων με αντιστήριξητζαμαρία - χώρος φύλαξης 3 σκυλιών με εσωτερική αντιστήριξη

Υφίσταμαι μεγάλη πίεση από το απόγευμα του Πάσχα

Πραγματικά ένας Θεός ξέρει τι έγινε. «Υφίσταμαι αδικαιολόγητα μεγάλη πίεση από το απόγευμα του Πάσχα», ανέφερε ο ιδιοκτήτης με δάκρυα στα μάτια, όταν η σύζυγός του μου έδειχνε την κόκκινη μπλούζα, την οποία εκείνη φορούσε ανήμερα του Πάσχα. Προφανώς αυτή την μπλούζα είδαν οι περίοικοι. Πάντως σε κάθε περίπτωση ήταν αρκετά δύσκολο να διακρίνεις τι έγινε λόγω των φυτών μπροστά από την κατοικία.«Τα σκυλιά τα εκπαιδεύσαμε μόνοι μας με αγάπη. Μερικά από αυτά που γεννήθηκαν τα δώσαμε. Δεν δίνουμε τα ζώα αδιακρίτως παρά μόνο σε αυτούς που ξέρουμε ότι θα τα προσέξουν», δήλωσε ο ιδιοκτήτης. «Δεν έχουμε σχέση με εμπόριο σκύλων ούτε συμμετοχή σε κυνομαχίες.», συνέχισε. «Ούτε σε εκθέσεις σκύλων πήγαμε παρότι τα σκυλιά μας είναι από τα καλύτερα στη Δυτική Μακεδονία», συνέχισε η γυναίκα του. «Εμείς ζούμε εδώ με τον κήπο και τα ζώα, δεν είμαστε ούτε της καφετέριας ούτε του έξω», συνέχισε ο ιδιοκτήτης.
Καλό Παράδεισο στο παιδί και η Θέμις να φωτίσει όλες εκείνες τις πτυχές του τραγικού αυτού γεγονότος. Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν είδε, οπότε όλα είναι εικασίες. Όσο για αυτά που βιώσαμε δεν μπορούμε να μην περιγράψουμε το δέσιμο τους ζευγαριού μεταξύ τους, αλλά και με τα τετράποδα. Μακάρι να είχαν μεγαλώσει και παιδιά μαζί με τα ροτβάιλερ και να γνώριζαν και αυτά από τις παιδικές αταξίες. Μακάρι.

Υ.Γ.Το ρεπορτάζ γράφτηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου μετά την επίσκεψή μας στο αγρόκτημα του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ. Την Παρασκευή με απόφαση εισαγγελέα τα έξι σκυλιά απομακρύνθηκαν από τον χώρο και μεταφέρθηκαν στο κυνοκομείο Κοζάνης.


Πηγή: http://www.prlogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.