Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ένας κανίβαλος, μια αγγελία και ένα πρόθυμο θύμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Armin Meiwes διέπραξε ένα από τα σκοτεινότερα σύγχρονα εγκλήματα.

Για τους γείτονές του στο Ρότενμπεργκ της Γερμανίας ο Armin Meiwes ήταν ένας καλοσυνάτος 42χρονος άνδρας, που τους βοηθούσε στις δουλειές του κήπου, επισκεύαζε το αυτοκίνητό τους και συχνά τους καλούσε για δείπνο.

Τα φώτα της παγκόσμιας κοινότητας στράφηκαν όμως πάνω του όταν το Δεκέμβριο του 2002 συνελήφθη γιατί είχε σφάξει -με τη θέλησή του- και είχε φάει τον 36χρονο τεχνικό υπολογιστών Bernd Brandes. Η ιστορία του κανίβαλου του Ρότενμπεργκ προκαλεί ρίγη ανατριχίλας ακόμα και στον πιο ψύχραιμο…



Τα παιδικά χρόνια του Armin

Η ζωή του Armin είχε ένα χαρακτηριστικό, τη μοναξιά. Γεννημένος την 1η Δεκεμβρίου 1961 στην πόλη Kassel στο Ρότενμπεργκ έζησε μια ιδιαίτερη παιδική ηλικία. Ο πατέρας του, ένας άντρας σκληρός, δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον για την οικογένειά του. Το διαζύγιο ήρθε πολύ γρήγορα και η πατρική φιγούρα εξαφανίστηκε από την οικογενειακή εστία όταν ο Armin ήταν μόλις 8 ετών και δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Η μητέρα του έγινε η κυρίαρχη παρουσία στη ζωή του, μια γυναίκα που ήθελε να κυριαρχεί σε κάθε στιγμή του γιου της. Συνήθιζε να τον επιπλήττει δημόσια και απαιτούσε να τη συνοδεύει σε κάθε κοινωνική υποχρέωση. Η πίεση που δεχόταν σαν παιδί ο Armin ήταν πολύ μεγάλη και αυτό οδήγησε σε μια περιορισμένη κοινωνική ζωή, με ελάχιστους φίλους και αρκετή απομόνωση στο σπίτι.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο το παιδί έφτιαξε ένα φανταστικό αδερφό, τον Franky, ο οποίος άκουγε όλες τις σκέψεις του, κάτι που ποτέ δεν έκανε η μητέρα του. Και αυτές οι σκέψεις γρήγορα εμπλουτίστηκαν με κανιβαλιστικές φαντασιώσεις στην ηλικία των 12. Ο Armin φαντασιωνόταν ότι έτρωγε τους φίλους τους και με αυτό τον τρόπο μπορούσε να τους έχει πάντα μαζί του, έπαιρνε τη δύναμη και την αγάπη τους.



Η κυριαρχία της μητέρας του, η οποία έμπαινε πάντα εμπόδιο στις σχέσεις του με τις γυναίκες, ενώ περνούσε από έλεγχο όποιον νέο φίλο εμφανιζόταν στη ζωή του, κράτησε μέχρι το θάνατό της, το 1999, όταν ο Armin ήταν 38 ετών. Μόνος του για πρώτη φορά στη ζωή του ανέπτυξε ενδιαφέρον για την πορνογραφία, κυρίως για μεθόδους με βασανιστήρια και πόνο, καθώς και ομοφυλοφιλικές τάσεις. Και κάπως έτσι βρήκε τα μονοπάτια στον κανιβαλισμό, μέσω chat rooms και ανθρώπων που μοιράζονταν τα ίδια ενδιαφέροντα με εκείνον.

Η αγγελία στο ίντερνετ και η γνωριμία με το πρόθυμο θύμα

Η επιθυμία του Armin να φάει κάποιον άνθρωπο, μόνο βέβαια αφού και ο ίδιος θα το ήθελε, μεγάλωνε μέρα με τη μέρα. Έτσι αποφάσισε να αναρτήσει μια αγγελία στο μπλογκ «The Cannibal Cafe». Έψαχνε για έναν άντρα φυσιολογικού μεγέθους, περίπου 30 ετών, για σφαγή και άμεση κατανάλωση! Πολλοί ήταν αυτοί που του απάντησαν δηλώνοντας πρόθυμοι, όμως μόνο έναν επέλεξε, τον γερμανό μηχανικό υπολογιστών Bernd Brandes.

Ο Brandes ήταν ομοφυλόφιλος, κάτι που κράταγε κρυφό και ζούσε μια ήσυχη ζωή με τη σύντροφό του. Οι φίλοι του τον περιέγραφαν ως έναν σοβαρό και ήρεμο άνθρωπο, που συνήθιζε να ανεβάζει την αδρεναλίνη του κατά περιόδους κάνοντας extreme sports. Κανείς δεν θα μπορούσε βέβαια να φανταστεί ότι θα μπορούσε να φτάσει στα όριά του και να δεχτεί να φαγωθεί ζωντανός…

Το θύμα του κανίβαλου Bernd Brandes

Η συνάντηση των δύο αντρών έγινε στο Ρότενμπεργκ το Μάρτιο του 2001, στο σταθμό του τρένου όπου ο κανίβαλος υποδέχτηκε το πρόθυμο θύμα του, το οποίο οδήγησε στο σπίτι του. Ο κανιβαλισμός ξεκίνησε όταν ο Brandes ζήτησε από τον Armin να κόψει το πέος του δαγκώνοντάς το. Η προσπάθειά του απέτυχε και για το λόγο αυτό ο κανίβαλος χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για να κόψει το γεννητικό όργανο του θύματός του. Ακολούθησε μαγειρική και δείπνο με το κομμένο μόριο, ενώ ο Brandes αιμορραγούσε και η όλη διαδικασία βιντεοσκοπούνταν.

Οι ώρες πέρναγαν βασανιστικά για το θύμα του που αιμορραγούσε ακατάσχετα ξαπλωμένος στην μπανιέρα, ενώ ο δήμιος διάβαζε ατάραχος ένα βιβλίο «Σταρ Τρεκ». Τελικά, μη αντέχοντας να πονάει άλλο ο Brandes ζήτησε από τον κανίβαλο να τον σκοτώσει. Τον οδήγησε σε ένα δωμάτιο του σπιτιού που είχε κατασκευάσει αποκλειστικά γι' αυτό το σκοπό, τον έσφαξε στο λαιμό, κρέμασε το πτώμα του από ένα τσιγκέλι και το έκοψε σε μικρά κομμάτια. Με απόλυτη ηρεμία τοποθέτησε τα κομμάτια στην κατάψυξη μιας και ήθελε να το διατηρήσει για να το καταναλώσει σταδιακά.

Ο Armin Meiwes στο στρατό

Ο κανίβαλος περιγράφει ατάραχος τα συναισθήματά του σε μια σοκαριστική συνέντευξη κατά τη διάρκεια ντοκιμαντέρ με τίτλο «Συνέντευξη με έναν κανίβαλο».

«Η πρώτη μπουκιά ήταν παράξενη, ήταν μια αίσθηση που δεν μπορώ να περιγράψω. Περίμενα σχεδόν 40 χρόνια για να μου συμβεί αυτό, το ονειρευόμουν» λέει μεταξύ άλλων. «Πετύχαινα την τέλεια εσωτερική επαφή με το θύμα μου μέσω της σάρκας του» πρόσθεσε.

Η σύλληψη και η καταδίκη



Ο Armin συνέχιζε να βάζει αγγελίες με φωτογραφίες από το δωμάτιο σφαγής, αναζητώντας τα νέα θύματά του. Ένας από τους χρήστες του φόρουμ είδε τις φωτογραφίες και τον κατήγγειλε στην αστυνομία. Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν κομμάτια από τη σάρκα του Brandes στον καταψύκτη, καθώς και το βίντεο του κανιβαλισμού και συνελήφθη το 2002. Δεν έκρυψε την ενοχή του, αλλά επέμενε ότι οι πράξεις του είχαν τη συγκατάθεση του θύματος.



Το 2004 καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης για ανθρωποκτονία, μετά από τη συγκατάθεση του Brandes. Ωστόσο ένα χρόνο αργότερα η υπόθεση άνοιξε ξανά. Οι κατήγοροι υποστήριζαν ότι το θύμα δεν καταλάβαινε τι του συνέβαινε καθώς είχε πιει πολύ και είχε καταναλώσει και χάπια. Υποστήριζαν επίσης ότι ο Armin τον κανιβάλισε γιατί η πράξη αυτή τον διέγειρε σεξουαλικά και όχι γιατί και το θύμα είχε πει «ναι» στη σφαγή και την κατανάλωσή του.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο Armin εξετάστηκε από ψυχολόγο ο οποίος υποστήριξε ότι ο κανίβαλος είχε ακόμα «φαντασιώσεις ότι γευόταν τη σάρκα νέων ανθρώπων». Στις 10 Μαΐου 2006 δικαστήριο της Φρανκφούρτης τον καταδίκασε σε ισόβια. Δήλωσε ότι μετάνιωσε για ότι έκανε στον Brandes και τα τελευταία 10 χρόνια δηλώνει χορτοφάγος.

Δείτε το ντοκιμαντέρ για τον κανίβαλο, διάρκειας 47 λεπτών, στα αγγλικά...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.