Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Σαρώνει η πύρινη λαίλαπα στον Καναδά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε το βίντεο.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Αλμπέρτα του Καναδά όπου μέχρι στιγμής περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλυτώσουν.

Σύμφωνα με τις αρχές η φωτιά όχι μόνο δεν πρόκειται να περιοριστεί στο επόμενο 24ωρο αντίθετα εκτιμάται ότι θα επεκταθεί και η έκταση που θα κάψει θα είναι διπλάσια από αυτή που ήδη έχει καταστραφεί μέχρι τώρα.

Παρά την γιγαντιαία κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων εδώ και μία εβδομάδα, η τεράστια φωτιά που έχει περικυκλώσει την πόλη Φορτ Μακ Μέρεϊ μαίνεται εκτός ελέγχου. Οι 85.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και κανείς δεν ξέρει πότε θα επιστρέψουν. Στο Τορόντο εκατοντάδες εθελοντές κινητοποιήθηκαν για να ετοιμάσουν πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης για όσους εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Οι αρχές στην επαρχία της Αλμπέρτα κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η εντελώς ανεξέλεγκτη φωτιά έχει καταστρέψει ολόκληρες γειτονιές του Φορτ Μακ Μέρεϊ - πάνω από 1.600 κτίρια, μεταξύ των και εκατοντάδες σπίτια, έχουν καταστραφεί.

Κάποια στιγμή, ο αέρας έσπρωξε τις φλόγες προς το τοπικό αεροδρόμιο, το οποίο υπέστη μικρές ζημιές.

Οι πυροσβέστες δίνουν άγρια μάχη να προστατέψουν σπίτια, επιχειρήσεις και άλλα οικοδομήματα από τις φλόγες, σε μία έρημη πόλη.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.