Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για τα τέλη με το μήνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι προβλέπει η τροπολογία.

Η ρύθμιση για την άρση της ακινησίας των IX και την καταβολή ανα μήνα τελών κυκλοφορίας κατατέθηκε στη Βουλή ως τροπολογία στο ασφαλιστικό - φορολογικό.

Η τροπολογία, όπως είναι γνωστό προβλέπει ότι:

-για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα, ετησίων τελών κυκλοφορίας,

-για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών, καταβάλλονται τα τέσσερα δωδέκατα (4/12) του ποσού των αναλογούντων στο όχημα, ετησίων τελών κυκλοφορίας,

-για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31-12-2016, συν (+) δύο δωδέκατα (2/12) ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Με την συγκεκριμένη ρύθμιση, δίνεται κίνητρο στους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους (αδυνατώντας να καταβάλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας) να προβούν σε άρση της ακινησίας των οχημάτων με την καταβολή των αναλογούντων τελών, για μία μόνο φορά μέσα στο 2016.

Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2015-2016 κτίσματα σε Λευκάδα και Ιθάκη που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό του Νοεμβρίου του 2015.

Τέλος, περιγράφεται η διαδικασία με την οποία θα πραγματοποιηθεί η υποβολή της οριστικής δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών οικονομικού έτους 2014 από τα υπόχρεα ΝΠΔΔ – Ασφαλιστικά Ταμεία των οποίων η ηλεκτρονική υποβολή κατέστη αδύνατη λόγω αδυναμίας διαμόρφωσης των αρχείων τους με βάση αντίστοιχη εφαρμογή του taxisnet, λόγω μη έγκυρων ή ανενεργών ΑΦΜ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.