Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αλμπέρτα, Καναδάς - Εικόνες αποκάλυψης



Μια καταστροφική πυρκαγιά, που ανάγκασε τον συνολικό πληθυσμό των 88.000 κατοίκων της πόλης Φορτ Μακ Μέρεϊ στην επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαπλώθηκε αστραπιαία προκαλώντας σκηνές αποκάλυψης και καταστροφής.

Μόσχα, Ρωσία. Προετοιμασίες για τη μέρα νίκης κατά του ναζισμού



Ρώσοι στρατιώτες κάνουν πρόβα για την παρέλαση που θα πραγματοποιήσουν την Ημέρας της Νίκης κατά του ναζισμού στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα. Η Ρωσία προετοιμάζεται πυρετωδώς για τον εορτασμό της 71ης επετείου από την νίκη επί της Γερμανίας στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σαντιάγκο, Χιλή. Βίαιες συγκρούσεις για το εκπαιδευτικό σύστημα

 



Νέα επεισόδια ξέσπασαν την εβδομάδα που πέρασε στο Σαντιάγκο της Χιλής μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών που βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά των αλλαγών στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Σανγκάη, Κίνα. Η γειτονία «όνειρο» του κάθε επενδυτή



Υπάρχει μία έκταση στη Σανγκάη που είναι περιτριγυρισμένη από έναν τσιμεντένιο τοίχο και αποτελεί το… όνειρο του επενδυτή! Εκεί που σήμερα δεσπόζουν ερείπια και σκουπίδια, η συγκεκριμένη γειτονιά βρίσκεται στο επίκεντρο μιας από πιο ακριβές και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές ακινήτων στον κόσμο. Και παρά τις προσπάθειες των αρχών να απομακρύνουν τους ελάχιστους κατοίκους για να ξεκινήσει το γκρέμισμα των παλαιών σπιτιών και να αρχίσει η ανέγερση πολυτελών κτιρίων, εκείνοι αρνούνται να απομακρυνθούν.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Διαμάντι 1.109 καρατίων βγαίνει σε δημοπρασία



Την δημοπράτηση του μεγαλύτερου ακατέργαστου διαμαντιού που έχει ανακαλυφθεί τον τελευταίο αιώνα, ανακοίνωσε ο οίκος Δημοπρασιών Sotheby’s. Πρόκειται για το «Lesedi la Rona» των 1.109 καρατίων, το μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι εξαιρετικά υψηλής καθαρότητας.

Μοσούλη, Ιράκ. Η εκδίκηση είναι γένους θηλυκού



Τριάντα νεαρές γυναίκες Γεζίντι πήραν τα όπλα και πολεμούν τους τζιχαντιστές με μοναδικό στόχο να πάρουν εκδίκηση για τις γυναίκες που βιάστηκαν, κακοποιήθηκαν και εκτελέστηκαν από το ISIS. Ντυμένες με στρατιωτικές στολές είναι μέλη μιας καθαρά γυναικείας μονάδας στις κουρδικές δυνάμεις των πεσμεργκά, οι οποίες έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην απώθηση του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Εναλλακτική διαμονή στις φαβέλες ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων



Μια γυναίκα ρεμβάζει στην ταράτσα του ξενώνα Tiki που βρίσκεται στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία. Οι ξενώνες που έχουν δημιουργηθεί σε ορισμένα σημεία μέσα στις φαβέλες θα χρησιμοποιηθούν ως η φτηνή λύση για τους τουρίστες που θα επισκεφτούν το Ρίο για τους Ολυμπιακούς του 2016 αλλά και ως η εναλλακτική επιλογή για όσους θέλουν να βιώσουν την πραγματική ζωή.

Ελληνικό, Ελλάδα. Άθλιες συνθήκες για χιλιάδες πρόσφυγες



Υπό άθλιες συνθήκες συνεχίζουν και μένουν στο Ελληνικό περίπου 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Χαρακτηριστικό είναι ότι για όλους αυτούς τους ανθρώπους, υπάρχουν διαθέσιμες μόλις 30-40 τουαλέτες, ενώ οι αρχές της περιοχής έχουν πολλάκις κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Στη φωτογραφία του Reuters ένα μικρό παιδί ξαπλώνει πάνω στα αυτοσχέδια καταλύματα, στα οποία ζουν εν αναμονή μίας μόνιμης λύσης…

Λέστερ, Μ. Βρετανία. Οι μικρές φαν της Λέστερ



Η επτάχρονη Milli Astill προσπαθεί να πείσει την 3 ετών Lissi-Lu να τραβήξουν φωτογραφία ντυμένες στα χρώματα της αγγλικής ομάδας Λέστερ, που κατέκτησε το όνειρο του τίτλου της Premier League το 2016.

Πενσιλβανία, ΗΠΑ. Τέλος οι ελέφαντες από μεγάλο τσίρκο



Την τελευταία τους παράσταση έδωσαν οι ελέφαντες σε ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά τσίρκο, το Ringling Bros and Barnum & Bailey, ρίχνοντας αυλαία σε μία παράδοση δύο και πλέον αιώνων υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των προασπιστών των δικαιωμάτων των ζώων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.