Σάββατο 7 Μαΐου 2016

«Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενημέρωση των πολιτών του Ρεθύμνου για την αντιπυρική περίοδο.

Με σύνθημα: «Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας», το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου ενημερώνει τους πολίτες ότι από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου είναι σε ισχύ, όπως κάθε χρόνο η αντιπυρική περίοδος.

Ο νομός Ρεθύμνου έχει πληγεί σημαντικά από τις πυρκαγιές τα προηγούμενα έτη, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί σημαντικό τμήμα του φυσικού του περιβάλλοντος, και για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητη η επαγρύπνηση και συνεισφορά όλων, φορέων υπηρεσιών και πολιτών προκειμένου να προστατευθούν τα δάση και η ύπαιθρος από μια παρόμοια καταστροφή, ιδιαίτερα όπως επισημαίνουν οι υπηρεσίες, λόγω αμέλειας.

Παρά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, φέτος απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς η έλλειψη βροχοπτώσεων της περασμένης χειμερινής περιόδου αναμένεται να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες διάδοσης πυρκαγιάς λόγω πρόωρης ξήρανσης της βλάστησης. Γνωστοποιεί μάλιστα η περιφέρεια τις δράσεις πρόληψης, που οφείλουν κάτοικοι και επισκέπτες να υιοθετήσουν, του περιβάλλοντος.

Μεταξύ άλλων δεν επιτρέπεται το κάψιμο σκουπιδιών, χόρτων και κλαδιών, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, οι εργασίες στην ύπαιθρο με χρήση εργαλείων όπως οξυγονοκόλληση και τροχοί κοπής. Σύμφωνα με τις στατιστικές, η πλειονότητα των πυρκαγιών οφείλεται σε ανθρώπινη ενέργεια, ακούσια ή εκούσια η οποία μάλιστα πράξη θεωρείται ποινικό αδίκημα και ο υπαίτιος διώκεται ποινικά.

Οι πολίτες ενημερώνονται επίσης από την αντιπεριφέρεια πως εκτός από τον αριθμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 199 σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορούν να χρησιμοποιούν τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112, με δυνατότητα δορυφορικού εντοπισμού της θέσης του καλούντα, ακόμα και σε περιοχές χωρίς δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.