Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Έξι πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες για τα στενά εσώρουχα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όλες οι απαντήσεις στις απορίες σας.

Αναρωτιέστε αν τα στενά εσώρουχα τύπου τάνγκα ή στρινγκ είναι υγιεινά και αν μπορείτε να τα φοράτε κάθε μέρα; Και στο γυμναστήριο τι γίνεται; Εδώ είναι όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

Δεν ευθύνονται πάντα για τις λοιμώξεις

Η στενή λωρίδα του εσωρούχου κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι τα εσώρουχα τύπου στρινγκ ή τάνγκα αποτελούν το εισιτήριο για τη μόλυνση του κόλπου και γενικότερα την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Ωστόσο, φορώντας ένα στρινγκ, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα βρεθείτε αντιμέτωπες με γυναικολογικά προβλήματα. Στην πραγματικότητα οι γυναίκες που δεν έχουν προδιάθεση για παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος ή βακτηριακές λοιμώξεις, μπορούν να τα φορούν και να παραμένουν απολύτως υγιείς.

Αν όμως είστε επιρρεπείς σε αυτές τις ενοχλήσεις, θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τα ξεφορτωθείτε από το συρτάρι σας μια για πάντα.

Τα πάντα έχουν να κάνουν με το ύφασμα

Το βαμβάκι είναι η καλύτερη επιλογή για όλα τα εσώρουχα, πόσο μάλλον για τα στρινγκ και τα τάνγκα. Είναι πιο ήπιο για το δέρμα, επιτρέπει την εξάτμιση της υγρασίας που διαφορετικά μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των βακτηρίων και έρευνες έχουν δείξει ότι τα βαμβακερά εσώρουχα μπορεί να αποτρέψουν τον ερεθισμό και τη φαγούρα. Μπορεί η δαντέλα και το μετάξι να είναι πιο ελκυστικά, είναι όμως προτιμότερο να τα φοράτε για λίγες ώρες και όχι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Δεν πρέπει να τα φοράτε αν είστε άρρωστη

Μπορεί αυτού του τύπου τα εσώρουχα να μην ευθύνονται 100% για τις λοιμώξεις στην ευαίσθητη περιοχή, όπως προαναφέραμε, ωστόσο όταν είστε άρρωστες το ανοσοποιητικό σας σύστημα έχει λιγότερη δύναμη να παλέψει άλλα βακτήρια. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης από αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως τα εσώρουχα, είναι μεγαλύτερος. Κινηθείτε με ασφάλεια και προτιμήστε τα άνετα και βαμβακερά εσώρουχα μέχρι να αισθανθείτε καλύτερα.

Και τι γίνεται στο γυμναστήριο;

Αν φοράτε κολάν κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης στο γυμναστήριο, είναι πιθανό να προτιμάτε τα στρινγκ για αισθητικούς λόγους. Όμως έτσι τα βακτήρια μεταφέρονται στον κόλπο σας πιο εύκολα δεδομένου ότι ιδρώνετε και κάπως έτσι οδηγείστε σε πιθανές λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Κοινά βακτήρια, όπως το E.coli που βρίσκεται στο παχύ έντερο, μπορεί εύκολα να γλιστρήσει προς το κόλπο σας ή την ουρήθρα, κατά τη διάρκεια της άσκησης. Έτσι την επόμενη φορά που θα πάτε στο γυμναστήριο, προτιμήστε το παντελόνι φόρμας.

Κάνουν χειρότερες τις υπάρχουσες συνθήκες υγιεινής

Η τριβή που προκαλείται από τα στρινγκ και τα τάνγκα, δεν προκαλούν παθήσεις όπως οι αιμορροΐδες ή σκληρυντικού λειχήνα (μια πάθηση του δέρματος που προκαλεί κνησμό και λευκές κηλίδες), αλλά αν τα έχετε ήδη, το σχήμα και η ύφανσή τους μπορεί να κάνει τα πράγματα δέκα φορές χειρότερα. Μια κακή τοποθέτηση του στρινγκ, το οποίο είναι πάρα πολύ σφιχτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κλειτοριδικό ερεθισμό γι’ αυτό και χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή αν ταλαιπωρείστε συχνά από τέτοιες ενοχλήσεις.

Αν δεν σας αρέσουν, δεν χρειάζεται να τα φοράτε

Τα στενά εσώρουχα μπορεί να είναι δυσάρεστα, ακόμη και αν δεν προκαλούν προβλήματα υγείας κι αν δεν σας αρέσουν, μη νιώθετε πίεση ότι πρέπει να τα φοράτε μόνο και μόνο επειδή θεωρούνται «πιο σέξι» επιλογή. Στην πραγματικότητα μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2015, έδειξε ότι οι πωλήσεις των στρινγκ μειώθηκαν κατά 7% κατά το τελευταίο έτος , ενώ οι πωλήσεις των εσωρούχων όπως σλιπ και μπόξερ έχουν αυξηθεί κατά 17%!


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.