Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Οι τροπολογίες για τηλεοπτικές άδειες, εφημερίδες και περιοδικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την τμηματική καταβολή του τιμήματος αγοράς των τηλεοπτικών αδειών έως και δύο έτη προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή και στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με την ρύθμιση του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ορίζεται ότι το τίμημα για κάθε δημοπρατούμενη άδεια επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης θα καταβάλλεται σε 3 ισόποσες δόσεις, αντί εφάπαξ και εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη του υπερθεματιστή που ισχύει σήμερα.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη, η 2η και 3η δόση καταβάλλονται εντός 12 και 24 μηνών αντίστοιχα από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας.

Επίσης ορίζεται η 1.1.2018 ως ημερομηνία έναρξης ισχύος της υποχρέωσης των αδειοδοτούμενων παρόχων περιεχομένου να συντάσσουν τις ετήσιες οικονομικές τους καταστάσεις με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα εφόσον ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης υπερβαίνει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Επίσης με δεύτερη τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή οι εκδότριες επιχειρήσεις (εφημερίδων και περιοδικών) υποχρεούνται να υποβάλλουν στοιχεία κόστους των προσφορών. Ωστόσο οι λεπτομέρειες - ποια στοιχεία και σε ποια υπηρεσία - θα υποβάλλονται θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες η διάταξη προωθείται λόγω του διαφορετικού ΦΠΑ με τον οποίο επιβαρύνεται η εφημερίδα και η αγορά της προσφοράς.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την τροπολογία για τις εφημερίδες και τα περιοδικά.

Παράλληλα τρίτη τροπολογία υποχρεώνει εφημερίδες και περιοδικά να φέρουν σε ευδιάκριτο σημείο barcode. Σύμφωνα με πληροφορίες η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα αλλοίωσης των πραγματικών αριθμών πώλησης φύλλων. Επίσης, σύμφωνα με την τροπολογία όσοι δεν συμμορφωθούν με την διάταξη θα πληρώσουν πρόστιμο από 1.000 έως 10.000 ευρώ...

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την τροπολογία για τα Barcode.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.