Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Τι να κάνετε αν κολλήσετε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμβουλές στο μυαλό σας και την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε αυτή τη θέση.

Όταν δεν ξέρετε πώς να απαντήσετε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά, η σιωπή μπορεί να είναι βασανιστική. Μπορεί ακόμη και να θέλετε να ανοίξει η γη να σας καταπιεί. Επειδή σε όλους μας έχει συμβεί, κρατήστε τις παρακάτω συμβουλές στο μυαλό σας και την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε αυτή τη θέση, θα το χειριστείτε με επιτυχία.

Ηρεμήστε

Πρώτα απ’ όλα, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Αν αρχίσετε να φρικάρετε, το σώμα σας θα αρχίσει να αντιδρά ανάλογα. Για παράδειγμα, η αρτηριακή σας πίεση θα αρχίσει να αυξάνεται και οι χτύποι της καρδιάς επίσης. Μόλις το στρες αρχίσει να σας κυριεύει, το μυαλό σας δεν θα μπορεί να σκεφτεί καθαρά με αποτέλεσμα να μην μπορέσετε να απαντήσετε. Πάρτε βαθιές αναπνοές και πείτε στο εαυτό σας ότι δεν πειράζει που δεν γνωρίζετε την απάντηση. Δεν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για τα αλλάξετε τα πράγματα, αλλά αν μείνετε ήρεμοι ίσως και να βρείτε την απάντηση.

Πάρτε τον χρόνο σας

Αναλύστε την σκέψη σας και πείτε κάτι απλό όπως, «Χμμ… αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Επιτρέψτε μου να το σκεφτώ.». Έτσι θα κερδίσετε λίγο χρόνο για να επεξεργαστείτε τις πρώτες σκέψεις για το πώς να προσεγγίσετε το θέμα.

Είναι πολύ σημαντικό γιατί η πρόταση αυτή ενδεχομένως να γεμίσει το κενό και θα αποφευχθεί η αμήχανη σιωπή.

Κάντε ερωτήσεις

Για να εκφράσετε την απορία σας. Ζητήστε από τον συνεντευξιαστή περισσότερες διευκρινίσεις. Εμβαθύνετε την ερώτηση για να δείτε αν μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε …τι θέλει να πει ο ποιητής.

Πείτε στον συνεντευξιαστή ό,τι ξέρετε

Αν έχετε κάποια γνώση επί του θέματος, μη διστάσετε να το εκφράσετε, ώστε να κερδίσετε χρόνο. Έτσι θα ξεκινήσετε μια συζήτηση που γρήγορα θα κυλήσει μόνη της.

Πείτε πώς θα βρείτε την απάντηση

Ακόμα κι αν δεν ξέρετε ποια είναι η απάντηση, μπορείτε να πείτε στον συνεντευξιαστή τα βήματα που θα ακολουθήσετε για να βρείτε την απάντηση. Οι συνεντευξιαστές ρωτάνε δύσκολες ερωτήσεις, επειδή θέλουν να δουν τι διαδικασία σκέψης σας. Μερικές φορές μάλιστα, η διαδικασία σκέψης είναι πιο σημαντική από την πραγματική απάντηση. Θέλουν να δουν ότι μπορείτε να πάρετε την πρωτοβουλία ώστε να βρείτε τους πόρους που θα σας οδηγήσουν στην λύση. Ενώ προσπαθείτε να βρείτε την απάντηση, μπορείτε να παραδεχθείτε ότι δεν γνωρίζετε ορισμένα πράγματα. Η ειλικρίνειά σας θα εκτιμηθεί. Για παράδειγμα, εάν πάνω στην κουβέντα χρειαστεί να κάνετε υπολογισμούς, πείτε: «Δεν είμαι πολύ καλή στα μαθηματικά, ίσως χρειαστεί να βγάλω το κομπιουτεράκι.». Είναι κάτι ανθρώπινο και δείχνει άνεση.

Σε κάθε περίπτωση, πολύ λίγες θέσεις εργασίας απαιτούν από τους εργαζομένους να έχουν όλες τις απαντήσεις επί τόπου. Μπορείτε εξίσου να εντυπωσιάσετε με την επιμονή σας, τη συνδυαστική σκέψη και τη διάθεση για εργασία και μάθηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.