Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Δαμάζοντας τα παγωμένα κύματα της Αρκτικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σέρφινγκ βόρεια του Αρκτικού Κύκλου - Δείτε φωτογραφίες.

Περισσότεροι από χίλιοι σέρφερ ταξιδεύουν κάθε χρόνο στην Αρκτική, όχι για να εξερευνήσουν την παγωμένη στεριά αλλά για να βουτήξουν στα «παγωμένα» νερά! Φτάνοντας βόρεια της Νορβηγίας, ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι καιρικές συνθήκες προσφέρουν στους λάτρεις του αθλήματος μοναδική εμπειρία.

Στο Unstad, στα νησιά Lofoten, όπου το τοπίο είναι από τα πιο όμορφα της Σκανδιναβίας, τα νερά δεν παγώνουν. Το χειμώνα οι χιονοσκεπείς βουνοκορφές στον ορίζοντα συμπληρώνουν το απίστευτο σκηνικό και τα χρώματα αντανακλώνται στα φιόρδ.

Εκεί οι φανατικοί του σέρφινγκ φορούν την κατάλληλη «στολή» τους και βουτούν.

«Είναι μια εμπειρία να είσαι στην Αρκτική και να κάνεις σέρφινγκ, κάτι εντελώς διαφορετικό από κάθε άλλο μέρος του κόσμου. Εδώ το σέρφινγκ θυμίζει περισσότεροι αποστολή, με το κρύο δεν μπορείς έτσι απλά να πας στη θάλασσα και να βουτήξεις, πρέπει να είσαι πλήρως προετοιμασμένος», εξηγεί ο Tommy Olsen, ιδιοκτήτης της Arctic Unstad Surf.

Ο ασυνήθιστος τουριστικός προορισμός προσελκύει όχι μόνο Σκανδιναβούς αλλά και λάτρεις του σέρφινγκ, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, από όλο τον κόσμο.

Αν οι σέρφερ σε άλλα σημεία του πλανήτη προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να συναντήσουν καρχαρίες την ώρα του σέρφινγκ, εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά: οι πιθανές συναντήσεις περιλαμβάνουν φώκιες και όρκες- και ίσως και το Βόρειο Σέλας.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.