Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Η «αγγλική πόλη» της Κίνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γνωρίστε την Thames Town - Δείτε τις φωτογραφίες.

Περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Σαγκάης στην Κίνα υπάρχει μια πόλη διαφορετική από τις άλλες, γνωστή ως Thames Town.

Έχοντας πάρει το όνομά της από τον ποταμό Τάμεση του Ηνωμένου Βασιλείου η αρχιτεκτονική της πόλης είναι βασισμένη σε ένα κλασικό βρετανικό στυλ με καλντερίμια, βικτωριανές βεράντες και καταστήματα που θυμίζουν Αγγλία. Η δημιουργία της πόλης είναι σχετικά πρόσφατη με σκοπό να γίνει μια αποκέντρωση και να «αντλήσει» πληθυσμό μακριά από το κέντρο της Σαγκάης.

Ένας επίσης στόχος της συγκεκριμένης πόλης ήταν η Thames Town να παρέχει καταλύματα για το προσωπικό των νέων πανεπιστημίων από τη γειτονική Πανεπιστημιούπολη του Songjiang. Η δημιουργία της πόλης Thames έγινε στο πλαίσιο ανάπτυξης εννέα θεματικών πόλεων που ψηφίστηκε από την Επιτροπή Σχεδιασμού της Σαγκάης το 2001. Οι «εννέα διαφορετικές πόλεις» βρίσκονται σε άλλα προάστια της Σαγκάης, και σε κάθε μια δόθηκε επίσης ένα συγκεκριμένο θέμα από άλλες χώρες.

Η πόλη σχεδιάστηκε ώστε να φιλοξενήσει περίπου 10.000 κατοίκους, έχει κυρίως χαμηλή δόμηση και μονοκατοικίες με λίγους εμπορικούς χώρους.

Παρά το γεγονός ότι τα σπίτια πωλήθηκαν γρήγορα, οι περισσότερες αγορές έγιναν από ευκατάστατους πολίτες και οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν. Όμως τελικά δεν ήταν πολλοί εκείνοι που αγόρασαν τα σπίτια για μόνιμες κατοικίες, ενώ το Business Insider κάνει λόγο ακόμη και για μια «εικονική πόλη-φάντασμα». Ερημώνει όλο και περισσότερο και σίγουρα δεν θυμίζει μια δραστήρια αγγλική πόλη. Ωστόσο υπάρχουν σχέδια και για άλλες παρόμοιες πόλεις με βρετανικό στυλ.

Μερικά από τα κτήρια της Thames Town έχουν βασίσει στην αρχιτεκτονική τους σε αγγλικές κατοικίες. Η Thames Town έχει γίνει επίσης πολύ δημοφιλής για φωτογραφίσεις ζευγαριών μετά το γάμο με την γραφική εκκλησία και την κεντρική πλατεία να χρησιμοποιούνται συχνά ως σκηνικό.

Δείτε τις φωτογραφίες από την «αγγλική πόλη» της Κίνας...
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.