Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Το ρομπότ της Apple που «διαλύει» και ανακυκλώνει τα iPhones

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε το βίντεο.

Η Apple αποκάλυψε το νέο της ρομπότ που μπορεί να αποσυναρμολογήσει ένα iPhone και να χωρίσει τα πολύτιμα υλικά του, ανακυκλώνοντας τη συσκευή σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Το ρομπότ που παρουσίασε η εταιρεία μαζί με τα νέα προϊόντα της, ονομάζεται Liam και κατασκευαζόταν για περίπου 3 χρόνια. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι ουσιαστικά να ανακτά τα υλικά από τις συσκευές όπως το αλουμίνιο, τον χαλκό, τον κασσίτερο, το βολφράμιο, το κοβάλτιο, το χρυσό και το ασήμι τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν.

«Αυτό μας επιτρέπει να ανακτούμε τα υλικά υψηλής ποιότητας και να τα επαναφέρουμε στην παγκόσμια προσφορά. Σε τελική ανάλυση, ο στόχος μας είναι να έχουμε σημαντικές εξελίξεις που θα μας επιτρέψουν να επαναχρησιμοποιήσουμε αυτά τα υψηλής ποιότητας υλικά στα δικά μας προϊόντα», δήλωσε η Lisa Jackson, αντιπρόεδρος της Apple για το περιβάλλον, την πολιτική και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες.



Το Liam, το οποίο αποτελείται από 29 ρομποτικούς βραχίονες, έχει ήδη εγκατασταθεί κοντά στην έδρα της Apple στο Cupertino και η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα δεύτερο ρομπότ στην Ευρώπη για τον ίδιο σκοπό.

Η Greenpeace χαιρέτισε την πρωτοβουλία, αλλά αμφισβήτησε τον αντίκτυπο που θα έχει στην πραγματικότητα το ρομπότ στο συνολικό όγκο ανακύκλωσης των iPhones.



Σύμφωνα με τη Mirror, επίσης, η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια από την Apple να αντιμετωπίσει την κριτική ότι τα προϊόντα της είναι τόσο σφιχτά κατασκευασμένα ώστε τα συστατικά τους να είναι δύσκολο να αποσυναρμολογηθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν.

Το Liam αρχικά θα αποσυναρμολογεί τα iPhone 6, αλλά η Apple σχεδιάζει να τροποποιήσει και να επεκτείνει το σύστημα του για να μπορεί να χειριστεί διαφορετικές συσκευές και να ανακτήσει περισσότερους πόρους για τα υπόλοιπα προϊόντα της.

Δείτε το βίντεο παρουσίασης με την αποσυναρμολόγηση...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.