Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Τα πιο σημάντικα τρικ για εστιατόρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι πελάτες σας συχνά, μπορούν να απορροφηθούν στο γεύμα τους χωρίς καν να παρατηρήσουν τι μουσική ακούνε ή τη διακόσμηση του εστιατορίου σας. Και ομως, η προσοχή τους δεν είναι μόνο στο φαγητό αλλά και στη διαδικασία παραγγελίας.

Εκεί, οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων μπορούν να κάνουν θαυμάτα ώστε όχι μόνο να αυξήσουν το τζίρο τους αλλά και να προβάλλουν σημεία του μενού τους που επιθυμούν να ενδυναμώσουν.

Τα περισσότερα άλλωστε τρικ περνούν απαρατήρητα. Ωστόσο, ο στόχος δεν είναι να ξεγελάσετε τους πελάτες σας αλλά να ενδυναμώσετε το μενού σας και κυρίως, να δείξετε ολες τις πτυχές της επιχείρησης σας.

Σύμφωνα με το Business Insider, τα εστιατόρια μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολλά τρικ, από τη μουσική, έως τον τρόπο γραφής του μενού ή τις ονομασίες των πιάτων.

Ερευνα του Πανεπιστημίου του Leicester αποκάλυψε ότι όταν στο εστιατόριο ακούγεται κλασική μουσική, τότε αυτή προδιαθέτει τον πελάτη να αγοράσει το πιο ακριβό μπουκάλι κρασί.

Η κλασική μουσική συνδέεται με πλούσια γεύματα και χλιδάτη ατμόσφαιρα.

Ενα ακόμη μικρό μυστικό είναι η μη αναγραφή των νομισμάτων από τις τιμές του μενού, καθώς με τον τρόπο αυτό οι πελάτες εστιάζουν στην περιγραφή του πιάτου, συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε έρευνα του Πανεπιστήμιο Cornell.

Ακόμη, όταν τα πιάτα έχουν εμπορικές ονομασίες, όπως για παράδειγμα μία σως που έχει το όνομα διάσημης μάρκας ποτού, προσελκύουν κατά 27% περισσότερους πελάτες όπως κατέληξε το Πανεπιστήμιο του Illinois σε έρευνα.

Και βέβαια, το συναίσθημα- και κυρίως η αφύπνισή του- δεν λείπει. Για αυτό αρκετοί ιδιοκτήτες εστιατορίων περιλαμβάνουν στο μενού πιάτα με το όνομα της γιαγιάς ή της μητέρας τους, προκαλώντας στον πελάτη την αίσθηση ενός οικείου περιβάλλοντος καθώς και αναμνήσεις από το παρελθόν.

Τέλος, ούτε η σειρά των πιάτων στο μενού είναι τυχαία. Για παράδειγμα, 22 ευρώ μπορεί να θεωρηθούν πολλά για μία σαλάτα, αλλά ο πελάτης το αντιμετωπίζει διαφορετικά όταν στο μενού το πιάτο είναι δίπλα σε άλλο που κοστίζει 58 ευρώ.


Πηγή: http://www.supply.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.