Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Νέες υποθέσεις κακοποίησης και θανάτωσης σκύλων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύο συλλήψεις σε Καβάλα και Λαμία.

Δύο νέες υποθέσεις κακοποίησης και θανάτωσης σκύλων είδαν το φως της δημοσιότητας σε χωριό της Καβάλας και στη Λαμία.

Για την πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες ένας 68χρονος, μετά από σχετική καταγγελία. Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας, ευρισκόμενος στην αυλή του σπιτιού του, κακοποίησε σκύλο ιδιοκτησίας του, χτυπώντας τον με μία ξύλινη ράβδο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης.

Στη Λαμία, συνελήφθη επίσης χθες ένας 40χρονος, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα έναν αδέσποτο σκύλο.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο και δύο ακόμη κυνηγετικά όπλα του 40χρονου, για τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, δεν είχε προβεί στην ανανέωση των αδειών κατοχής τους. Επίσης κατασχέθηκε ένας κάλυκας κυνηγετικού φυσιγγίου.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες: Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδος ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές.

Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.

---------------

Συνέλαβαν 56χρονο που σκότωσε σκύλο

Έναν 56χρονο, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο, συνέλαβαν αστυνομικοί σε αγροτική περιοχή των Σερρών, και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Χθες το πρωί, ο 56χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, και τραυμάτισε θανάσιμα τον σκύλο ενός 54χρονου.

Το όπλο κατασχέθηκε και στον δράστη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ζίχνης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.