Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Στις 1.300 οι πιστώσεις από τις 3000 του κρατικού για προσλήψεις στη Β/θμια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντός των ημερών προσλήψεις αναπληρωτών.

Ενημέρωση για τις επικείμενες προσλήψεις των αναπληρωτών δίνουν οι αιρετοί σε ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ κκ Παληγιάννης και Κορδής. Συγκεκριμένα ο κ. Παληγιάννης κάνει λόγο για 1400 προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών μέσω του κρατικού προϋπολογισμού ενώ άλλες 371 προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΕΣΠΑ για δασκάλους και 660 για νηπιαγωγούς για τα προγράμματα των ολοήμερων σχολείων.

Στις ειδικότητες αναμένονται 1.572 προσλήψεις για τα σχολεία ΕΑΕΠ ενώ όσον αφορά την Ειδική Αγωγή μετά την οριστικοποίηση των πινάκων θα γίνουν 1.052 προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και 1.078 για Παράλληλη Στήριξη.

Ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής ενημερώνει με τη σειρά τους πως από το σύνολο των 3000 πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού οι 1300 θα διατεθούν στη Β/θμια.

Σημειώνουμε ως news.gr πως πρόκειται για 10μηνες πιστώσεις και δεδομένου ότι οι προσλήψεις έχουν καθυστερήσει οι πιστώσεις μπορούν να φθάσουν για 1.500 προσλήψεις περίπου. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι δεν αξιοποιείται το σύνολο των πιστώσεων από την Α φάση αλλά ένα ποσοστό 60-70% πιθανόν να μπορούν να γίνουν 900-1000 προσλήψεις περίπου. Τις επόμενες μέρες ίσως γνωρίζουμε περισσότερα για τον αριθμό της Α φάσης στη Β/θμια.

Σχετικά με τις πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ ο κ. Κορδής αναφέρει τα εξής:

Στο Πρόγραμμα υποστηρικτών δομών για την ένταξη και συμπερίληψη στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΕΔΕΑΥ-ΚΕΔΔΥ) θα γίνουν 353 προσλήψεις σε δύο φάσεις με την πρώτη να γίνεται τον Οκτώβρη.

Στο Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα γίνουν 1023 προσλήψεις στη Δευτεροβάθμια (819 σε Α΄ Φάση) , 320 προσλήψεις ΕΒΠ και 746 προσλήψεις ΕΕΠ συνολικά.

Για το Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα γίνουν 510 προσλήψεις ΕΒΠ και 60 προσλήψεις ΕΕΠ.

Για την Υλοποίηση Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα γίνουν 514 προσλήψεις στη Δευτεροβάθμια (260 σε Α΄ Φάση), 96 προσλήψεις ΕΒΠ και 59 ΕΕΠ συνολικά σε τρεις φάσεις με πρώτη το Σεπτέμβρη.

Συνολικά κατά την Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών αναμένεται να καλυφθούν συνολικά 5800 πιστώσεις μέσω ΕΣΠΑ. Οι διαθέσιμες πιστώσεις είναι συνολικά 11000, ενώ υπάρχουν και 1000 πιστώσεις για ενισχυτική διδασκαλία.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.