Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ασύλληπτη τραγωδία στη Μέκκα - Στους 310 οι νεκροί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όσο περνάει η ώρα αυξάνεται ο αριθμός των πιστών που ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια προσκυνήματος στη Μέκκα.

Όπως αναφέρουν διεθνή Μέσα, οι νεκροί αγγίζουν τους 310, ενώ κάνουν λόγο για περισσότερους από 450 τραυματίες.

Υπενθυμίζουμε ότι η τραγωδία σημειώθηκε σήμερα σε ποδοπάτημα του πλήθους στη Μίνα, στα περίχωρα της Μέκκας, της ιερής πόλης του Ισλάμ, όπου περί τα δύο εκατομμύρια πιστοί έχουν προσέλθει για το ετήσιο προσκύνημα (χάτζι), σύμφωνα με ανακοίνωση των σαουδαραβικών υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας.

Ασύλληπτη τραγωδία στη Μέκκα – Στους 310 οι νεκροί

Το ποδοπάτημα, στο οποίο έχουν τραυματισθεί τουλάχιστον 450 άνθρωποι, συνέβη στην Οδό 204 του καταυλισμού της Μίνα, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων ανατολικά της Μέκκας, και όπου διαμένουν οι προσκυνητές.

Η Οδός 204 είναι η μία από τις δύο αρτηρίες που οδηγούν από τον καταυλισμό της Μίνα στην κοιλάδα του Τζαμαράτ, όπου οι προσκυνητές λιθοβολούν τη στήλη που παριστάνει τον σατανά.

Σήμερα, πρώτη ημέρα της γιορτής Άιντ αλ Άντχα, οι πιστοί, εκτός του ότι θυσιάζουν ένα πρόβατο, ρίχνουν επτά πέτρες στη στήλη, ενώ αύριο και μεθαύριο, δεύτερη και τρίτη ημέρα, ρίχνουν είκοσι μία πέτρες στη μεγάλη, τη μεσαία και τη μικρή στήλη.

Η πρώτη ημέρα του Άιντ αλ Αντχα είναι η πιο επικίνδυνη διότι τεράστια πλήθη προσκυνητών συνωστίζονται για να εκτελέσουν συγχρόνως στον ίδιο τόπο, τα ίδια τελετουργικά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.