Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος στελεχών του ΟΒΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατηγορούνται για απιστία στην υπηρεσία κατά του δημοσίου.
Το «πάρτι» των υψηλών μισθών και επιδομάτων το οποίο, όπως καταγγέλλεται, συνεχίστηκε στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, παρά τις περικοπές που επέβαλαν οι μνημονιακοί νόμοι, φέρνει ενώπιον της δικαιοσύνης τον πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ και τους γενικούς διευθυντές του Οργανισμού.

Μετά από πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη ασκήθηκε σε βάρος των στελεχών του Οργανισμού ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία κατά του δημοσίου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατά συναυτουργία και κατ'εξακολούθηση.

Αφορμή για να μπει στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης η υπόθεση στάθηκαν δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία οι εργαζόμενοι του Οργανισμού συνέχισαν, παρά την δημοσιονομική κρίση και τις περικοπές , να παίρνουν 15 μισθούς και επιδόματα που ξεπερνούσαν τα 1000 ευρώ το μήνα.
Από την εισαγγελική έρευνα που έγινε στις μισθοδοσίες προέκυψε , σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είτε δεν εφαρμόστηκαν καθόλου, ή δεν εφαρμόστηκαν ορθά, οι περικοπές με τους μνημονιακούς νόμους του 2010 και του 2012, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Για την υπόθεση είχε συνταχθεί απόρρητη έκθεση σύμφωνα με την οποία εκτός από τους 15 μισθούς οι εργαζόμενοι στον ΟΒΙ έπαιρναν και σειρά επιδομάτων, μεταξύ αυτών ακόμη και επίδομα κυλικείου. Μάλιστα, στην έκθεση αναφέρεται πως οι 97 υπάλληλοι του Οργανισμού έχουν μισθούς που ξεπερνούν ακόμη και τις 7.000 ευρώ το μήνα. Ο συγκεκριμένος φορέας ανήκει στον υπουργείο Ανάπτυξης και είναι επιφορτισμένος να εκδίδει άδειες ευρεσιτεχνίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.