Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Εγκρίθηκαν ποσά για επιχορήγηση προνοιακών φορέων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενημέρωση της Φωτίου προς εκπροσώπους των εργαζομένων στον κλάδο.
Δαπάνη ύψους 1,9 εκατ. ευρώ έχει εγκριθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου για επιχορήγηση προνοιακών φορέων που είναι ΝΠΙΔ και που εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής (η επιχορήγηση αφορά το α’ εξάμηνο του 2015), όπως ανέφερε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ).

Κύριο αίτημα των εργαζομένων είναι η άμεση επιχορήγηση των φορέων όπου εργάζονται, έτσι ώστε αφενός να καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και αφετέρου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των φορέων στο μέλλον.

Επίσης η αναπληρώτρια υπουργός ενημέρωσε ότι έχει γίνει κατανομή και θα διατεθεί άμεσα στους προνοιακούς φορείς ποσό προηγούμενων ετών, το οποίο δεν έχει απορροφηθεί, ύψους 473.000 ευρώ από το λογαριασμό του Ειδικού Κρατικού Λαχείου, ενώ παράλληλα αναμένεται η κατανομή και διάθεση ποσού 445.000 ευρώ από το λογαριασμό του Ειδικού Κρατικού Λαχείου για το 2015.

Η κ. Φωτίου τόνισε ότι το υπουργείο θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να αναμορφωθεί το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των ΝΠΙΔ προνοιακών φορέων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.