Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Έτοιμη εδώ και δυο μέρες η εγκύκλιος των αναπληρωτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν δόθηκαν αριθμοί για αναπληρωτές και διορισμούς.

Την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους περιμένουν από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όπως προέκυψε από τα όσα ειπώθηκαν στη σημερινή συνάντηση της ΔΟΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας. Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι η άμεση κατάθεση του πολυνομοσχεδίου και η ψήφισή του.

Η εγκύκλιος των αναπληρωτών είναι έτοιμη εδώ και δυο μέρες και αναμένεται η ανακοίνωσή της μετά και τη συνάντηση με τη ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Στο Υπουργείο περίμεναν και τις συναντήσεις με τους συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών ώστε να προχωρήσουν στην ανακοίνωση της εγκυκλίου.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου για τη σημερινή συνάντηση αναφέρεται σχετικά με την εγκύκλιο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ότι η εγκύκλιος δεν περιλαμβάνει τις νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση Πολυνομοσχέδιο, διότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου οι διαδικασίες που αφορούν την υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, την επεξεργασία τους και την έκδοση των αποτελεσμάτων, προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η λειτουργία των σχολικών μονάδων το Σεπτέμβρη και να διασφαλιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία.

Όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο θα προβλέπει το άνοιγμα των πινάκων από το 2010 με παράλληλη διπλή προσμέτρηση των δυσπρόσιτων σχολείων ενώ κανονικά θα προσμετράται η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών με την προέκταση 0.50 και στους πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης (ΠΕ60.50, ΠΕ70.50 κλπ).

Αριθμοί για αναπληρωτές και διορισμούς δεν δόθηκαν ούτε στη σημερινή συνάντηση «προσπαθούμε, σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο, να εξασφαλίσουμε όλες τις αναγκαίες πιστώσεις για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός και τόνισε, ακόμη, ότι δεν τίθεται κανένα θέμα απόλυσης των εκπαιδευτικών της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που επέστρεψαν στις θέσεις εργασίας τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.