Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Έργο ζωής για τον Κορυδαλλό η ανακατασκευή της οδού Ποταμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους.
Η ανακατασκευή της οδού Ποταμού, ένα από τα πιο σημαντικά έργα για την ασφάλεια οδηγών και πεζών των περιοχών Άνω Κορυδαλλού, Σχιστού και περιχώρων, ξεκίνησε σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, «πρόκειται για ένα έργο ζωής, αφού στον συγκεκριμένο δρόμο που έχει κατασκευαστεί από το 1996, γίνονταν κάθε χρόνο 5 με 10 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Ο δρόμος εκ κατασκευής του είχε αστοχίες, όπως για παράδειγμα ανάποδες κλίσεις οι οποίες οδηγούσαν σε πληθώρα ατυχημάτων και εμείς κάναμε χρόνια αγώνα ώστε να μπορέσει να επανακατασκευαστεί σωστά ο δρόμος» ανέφερε ο δήμαρχος.

Η οδός Ποταμού πρρόκειται για τον βασικό οδικό άξονα που συνδέει τον Κορυδαλλό και τον Πειραιά με το Χαϊδάρι, στον οποίο, λόγω της λανθασμένης αρχικής του χάραξης και κατασκευαστικών προβλημάτων, έχουν συμβεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα. Το έργο περιλαμβάνει νέα χάραξη και κατασκευή της οδού Ποταμού από την οδό Καραολή Δημητρίου έως την οδό Οδυσσέως, με σταθερό πλάτος οδοστρώματος και νησίδας, προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλέστερη μετακίνηση των οχημάτων και η αποφυγή οδικών ατυχημάτων. Παράλληλα θα διαμορφωθούν νέα πεζοδρόμια με βάση τα νέα χαρακτηριστικά της οδού, ενώ θα φυτευθεί και νέο πράσινο.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη και ευχαρίστησε για την συμβολή του τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, υπογραμμίζοντας ότι το έργο είναι σωτήριο για τη ζωή εκατοντάδων οδηγών και κατοίκων της περιοχής - ενώ συνάμα ζήτησε την κατανόηση και ιδιαίτερη προσοχή από κατοίκους και οδηγούς, κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Η μελέτη του έργου έχει συνταχθεί από τον δήμο Κορυδαλλού, ενώ η χρηματοδοτοδότησή του θα γίνει από την Περιφέρεια Αττικής. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μαζί με τον ηλεκτροφωτισμό του, το πολύ μέχρι το τέλος του έτους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.