Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Νικήστε τις φλεγμονές για να παραμείνετε νέοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ αποκαλύπτει τη σημαντικότατη συμβολή της φλεγμονής στη διαδικασία της γήρανσης.

Η ανακάλυψη αυτή θα βοηθήσει τους επιστήμονες να εντοπίσουν νέες μεθόδους για την αναστολή αυτής της διαδικασίας.

Στη σχετική μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Nature Communications, οι ερευνητές περιγράφουν πώς η φλεγμονή προκαλεί τη γήρανση των κυττάρων και την απελευθέρωση βλαβερών μορίων.

Παλαιότερες μελέτες είχαν υποδείξει ότι η φλεγμονή μπορεί να ευθύνεται για παθήσεις που εμφανίζονται στις μεγάλες ηλικίες και μπορεί να συμβάλουν στη μείωση του προσδόκιμου ζωής. Ωστόσο, η υποθετική συνθήκη δεν είχε επιβεβαιωθεί από τα ερευνητικά δεδομένα.

Σε εργαστηριακή δοκιμή που πραγματοποίησε σε ποντίκια, η ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ κατάφερε να αποδείξει πως πράγματι υπάρχει σχέση αιτίας και αποτελέσματος μεταξύ φλεγμονής και γήρανσης αντίστοιχα.

Οι ερευνητές απενεργοποίησαν στα πειραματόζωα ένα γονίδιο το οποίο υπό φυσιολογικές συνθήκες καταστέλλει τη φλεγμονώδη αντίδραση. Διαπίστωσαν ότι οι χρόνιες, ήπιες φλεγμονές προκαλούν τη σταδιακή καταστροφή των κυττάρων και εμποδίζουν τους ιστούς να αποκαθιστούν πιθανές βλάβες.

Η σημαντικότερη ανακάλυψη των ερευνητών ήταν ότι ένα κοινό αντιφλεγμονώδες (ιβουπροφαίνη) μπορεί να αντιστρέψει τη διαδικασία καταστροφής των κυττάρων και να αποκαταστήσει τη δυνατότητα των ιστών του σώματος να αναγεννιούνται.

Σημείωση: Όπως έχουμε δει από πολλά προηγούμενα άρθρα, ο κουρκουμάς περιέχει παρεμφερείς ιδιότητες με την ιβουπροφαίνη, άρα, ένας λόγος παραπάνω να τον προσθέσετε στη ζωή σας.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.