Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Επιδότηση για τη διατήρηση θέσεων εργασίας ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Γενική Συνομοσπονδία υπέβαλε σειρά αιτημάτων για τον ΟΑΕΕ στον υπουργό Εργασίας.

Επιδότηση των επιχειρήσεων για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης με την κάλυψη του μη μισθολογικού κόστους, ζήτησε σήμερα η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργο Κατρούγκαλο, τονίζοντας σε σχετικό υπόμνημα ότι το μέτρο είναι απαραίτητο «στην παρούσα συγκυρία που αναμένεται αύξηση της ανεργίας και νέα κλεισίματα επιχειρήσεων».

Σε συνάντηση με τον υπουργό η ηγεσία της Συνομοσπονδίας πρότεινε επίσης την επέκταση του εργόσημου στον κλάδο της εστίασης για την κάλυψη -όπως αναφέρει- αποκλειστικά των περιστασιακά εργαζόμενων (έως δύο ημέρες την εβδομάδα) και όχι του μόνιμου προσωπικού. Ως προς το αίτημα της Συνομοσπονδίας για μείωση του ενιαίου προστίμου ύψους 10.500 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο, ο υπουργός σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δήλωσε ότι θα υπάρξει αναλογικότητα,

Η ΓΣΕΒΕΕ υπέβαλε εξάλλου σειρά αιτημάτων για τον ΟΑΕΕ, όπως:

- Παροχή της δυνατότητας στον ασφαλισμένο, να επιλέξει ελεύθερα ασφαλιστική κατηγορία, τουλάχιστον για τα δυο επόμενα έτη, πληρώνοντας, ακόμη κι αν έχει οφειλές, μόνο τις τρέχουσες εισφορές του.

- Άμεση απόδοση των εισφορών του κλάδου υγείας, που χρησιμοποιούνται κυρίως για την πληρωμή συντάξεων, στον ΕΟΠΥΥ.

- Απόδοση του τέλους επιτηδεύματος στον ΟΑΕΕ και όχι στον προϋπολογισμό για κάλυψη ελλειμμάτων.

- Παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους (και στους οφειλέτες), χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα.

- «Πάγωμα» (κεφαλαιοποίηση) των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών οφειλών, δίνοντας στον οφειλέτη τη δυνατότητα για μεταφορά ασφαλιστικού χρόνου στο τέλος του ασφαλιστικού βίου.

- Ειδική μέριμνα για υπερήλικες ασφαλισμένους, που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας, έχουν τερματίσει την επαγγελματική τους δραστηριότητα αλλά έχουν οφειλή άνω των 25.000 ευρώ και δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.