Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

«Νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας» καταγγέλλει η ΠΟΕΣΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσήχθη δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών».

«Το νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας εις βάρος της συναδέλφου Αφροδίτης Τζιαντζή της Εφημερίδας των Συντακτών, η οποία προσήχθη χθες από αστυνομικά όργανα και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης όπου και κρατήθηκε, πριν τελικώς αφεθεί ελεύθερη», καταδικάζει το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΠΟΕΣΥ επισημαίνεται ότι «η συνάδελφος την ώρα της προσαγωγής της έκανε ρεπορτάζ σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών που έχουν βρει καταφύγιο στο Πεδίον του Άρεως».

Η ίδια για την προσαγωγή της υποστηρίζει: «Μόλις είχα φτάσει στο Πεδίον του Άρεως, όταν οι πρόσφυγες φώναξαν ανήσυχοι ότι η αστυνομία μάς πήρε τα κινητά. Κινητά που φορτίζονταν σε καφάο της ΔΕΗ, από τα πολλά που βρίσκονται μονίμως παραβιασμένα. Προχωράμε με άλλους προς το σημείο, όπου αστυνομικοί έχουν φορέσει χειροπέδες σε δύο νεαρούς. Ρωτάω γιατί κρατούνται, λέω ότι είμαι δημοσιογράφος. "Μας απειλείς ότι είσαι δημοσιογράφος;". Η απάντηση από τον αρχιφύλακα. Μου ζητείται και δίνω δημοσιογραφική ταυτότητα. "Δεν απειλώ κανέναν, αντίθετα απειλούμαι με προσαγωγή"».

Κλείνοντας, η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ καλεί την πολιτική ηγεσία και την Ελληνική Αστυνομία να διερευνήσουν το γεγονός και να αποδώσουν ευθύνες στους υπαίτιους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.