Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Ένας ανελέητος πόλεμος χωρίς λογική στο Ελ Σαλβαδόρ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αδίστακτες συμμορίες αιματοκυλίζουν τη χώρα.

Η συμμορία Mara Salvatrucha ή MS13 θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες στο Ελ Σαλβαδόρ. Κάθε νέο μέλος που εντάσσεται στους κόλπους της οφείλει να περάσει ένα συγκεκριμένο οδυνηρό τελετουργικό «καλωσορίσματος»: βίαια χτυπήματα, που συμβολίζουν τη δέσμευση του νέου προς τα άλλα μέλη της «οικογένειας».

Επίσης, προετοιμάζει τα μέλη της συμμορίας για τους διπλούς ρόλους που θα αντιμετωπίσουν μπροστά τους, του θύτη και του θύματος. Οι κάτοικοι του Ελ Σαλβαδόρ, γράφει το Time, βιώνουν καθημερινά έναν παράλογο πόλεμο, μια επιδημία δολοφονιών από τα μέλη της συμμορίας. «Από τότε που ήμασταν παιδιά, έχουμε γίνει μάρτυρες τέτοιων σκηνών, που δεν έχουν τέλος. Πτώματα πεταμένα έξω στους δρόμους, αποκεφαλισμούς…», λέει ο 32χρονος Marvin González. «Είναι ένας πόλεμος χωρίς λογική», συμπληρώνει.

Από τότε που ο González αποφυλακίστηκε από τη φυλακή, το 2012, προσπαθεί να δώσει ένα τέλος σε αυτό που αποκαλεί πόλεμο-επιχειρεί να προσεγγίσει και να οργανώσει ανακωχή ανάμεσα σε 18 αντίπαλες συμμορίες.

Μια μάλλον ουτοπική προσπάθεια, σε μια χώρα που βιώνει τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών των τελευταίων δεκαετιών. Μόλις τον περασμένο Ιούνιο, διαπράχθηκαν 677 δολοφονίες, σε μια χώρα μόλις 6 εκατομμυρίων. Αν αυτό συνεχιστεί, το Σαλβαδόρ θα γίνει μια από τις πρώτες χώρες σε ποσοστό νεκρών εκτός ζώνης πολέμου.

Ο Ιταλός φωτογράφος Patrick Tombola, κατέγραψε με το φακό του συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις ανελέητες αυτές μάχες στους δρόμους της χώρας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.