Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Κορυφαίοι Ρομπέρτο, Μπεργκ και σπόντα «Παπ»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το βράδυ της Δευτέρας (2/2) σε μία λαμπερή εκδήλωση, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών βράβευσε τους κορυφαίους της σεζόν 2013-14.

Τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές. Καλύτερος τερματοφύλακας για την περυσινή περίοδο αναδείχθηκε ο Ρομπέρτο, ξένος ποδοσφαιριστής ο Μάρκους Μπεργκ, ενώ το βραβείο του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή πήρε για δεύτερη σερί χρονιά ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ως κορυφαίος προπονητής ψηφίστηκε – νικώντας Παράσχο και Μάντζιο -0

ο Γιάννης Αναστασίου, καλύτερος διαιτητής ο Τάσος Κάκος, καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής ο Δημήτρης Κολοβός, ενώ ο Εστέμπαν Σολάρι πήρε το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Superleague για τη σεζόν 2013-14.

Φυσικά βραβεία δόθηκαν και στους κορυφαίους της Football League, ενώ υπήρξε σωρεία ειδικών βραβεύσεων με αυτήν στο Βαγγέλη Μόρα – για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών στον αδερφό του – να ξεχωρίζει.

Οι δηλώσεις

Από τις τοποθετήσεις ξεχώρισε εκείνη του Δημήτρη Παπαδόπουλου, που εξέφρασε την ελπίδα να ζήσει «ένα καθαρό πρωτάθλημα κι εγώ».




Χαρακτηριστικά τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Γιώργο Σπανό και τον κύριο Αγγελόπουλο για την αγάπη που μου έδειξαν (σ.σ. την περυσινή σεζόν αγωνιζόταν στον Ατρόμητο).

Τον προπονητή μου, Γιώργο Παράσχο, τους συμπαίκτες μου. Αφιερώνω αυτό το βραβείο στους γονείς μου, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου. Και θέλω να κάνω μια ευχή, όπως είπε και ο Υφυπουργός. Να έχουμε ένα καθαρό ελληνικό πρωτάθλημα. Ελπίζω να το ζήσω κι εγώ».

Νωρίτερα ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, είχε δηλώσει: «Είναι γενναιότητα να αναγνωρίζεις το λάθος, να το παραδέχεσαι. Πρέπει να δώσουμε έναν μεγάλο αγώνα για την πάταξη της βίας. Γιατί αυτό που ζούμε κάθε σαββατοκύριακο να αιμορραγεί η έννομη τάξη είναι αδιανόητο. Συμπολίτες μας να βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Να έχουμε σοβαρές σωματικές βλάβες. Είναι αδιανόητο νέοι άνθρωποι που μπορούν να έχουν μια λαμπρή προοπτική στη ζωή τους να εγκλωβίζονται σε έναν ακραίο φανατισμό της μισαλλοδοξίας. Δεν έχουμε ανάγκη τέτοιες συμπεριφορές αλλά έχουμε ανάγκη, ποδοσφαιριστές, παράγοντες, από καθαρά πρωταθλήματα. Αυτό είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού, της νέας κυβέρνησης, του αθλητισμού».



Ο Γιώργος Καραγκούνης κατά την παραλαβή του βραβείου του για το κλείσιμο μιας σπουδαίας καριέρας και την παρουσία της εθνικής στους «16» του Mundial δήλωσε:

«Ευχαριστώ πολύ το σύνδεσμο για τη βράβευση. Να συγχαρώ όλους τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και ελπίζω να έχουν όλοι ένα καλύτερο μέλλον. Να έχουν καλύτερες συνθήκες για να δουλεύουν καθώς με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τώρα μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε ήρωες. Εύχομαι τις επόμενες χρονιές όλα να είναι καλύτερα για τους συναδέλφους και οι παράγοντες να κάνουν το καλύτερο για να έχουμε και άλλες επιτυχίες για την Εθνική Ελλάδος».

Μόρας: «Σημαντικό αν αγγίξω έστω κι έναν»

Ο Βαγγέλης Μόρας τόνισε για το βραβείο του:

«Ένιωσα μεγάλη χαρά, όχι γιατί είναι για μένα αλλά για αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν με αυτό το πρόβλημα Αν δεν σου χτυπήσει την πόρτα δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει. Ο λόγος που έδωσα φωτογραφικό υλικό ήταν για να καταλάβει ο κόσμος τι είναι αυτό.




Το έκανα απλά για να ενημερώσω και να στείλω ένα μήνυμα ελπίδας. Πιστεύω πως στο κομμάτι της ενημέρωσης βρισκόμαστε πολύ πίσω. Να δώσουμε ελπίδα και τη δυνατότητα στους ανθρώπους αυτούς να ζήσουν. Το αφιερώνω το βραβείο σε αυτούς. Έστω και έναν να αγγίξω από εδώ μέσα και να γίνει δωρητής μυελού των οστών θα είναι κάτι σημαντικό. Είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να σώσει μια ζωή»

Αναστασίου: «Αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά»

Ο Γιάννης Αναστασίου αφιέρωσε το βραβείο στους συνεργάτες του και στους παίκτες του:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου. Τους παίκτες μου που κάναμε ένα δύσκολο πράγμα ξεκινώντας με τόσα πολλά προβλήματα είχαμε σαν φιλοσοφία και σαν αρχή να πετύχουμε κάτι όλοι μαζί. Να προσπαθούμε με το κεφάλι κάτω και σκληρή δουλειά. Είναι μεγάλη τιμή για μένα και τους συνεργάτες μου και θέλω να το αφιερώσω σε όλα τα παιδιά και σε όσους με ψήφισαν που είναι πραγματικοί πρωταγωνιστές».



Ρομπέρτο: «Αφιερωμένο και στον Μίτσελ»

Τον Μίτσελ δεν λησμόνησε ο Ρομπέρτο:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με ψήφισαν. Να το μοιραστώ με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, τους συμπαίκτες μου, τον πρώην προπονητή μου τον κ. Μίτσελ που με στήριξε. Και να το αφιερώσω στην οικογένεια μου, τους φίλους μου και τα παιδιά μου».

Μπεργκ: «Να μείνω για πολλά χρόνια ακόμη»

Ο καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής της Superleague, Μάρκους Μπεργκ, εξέφρασε την επιθυμία να μείνει για χρόνια στον Παναθηναϊκό: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που πήρα την απόφαση να έρθω στην Ελλάδα. Είμαι χαρούμενος εδώ, με βοήθησε ο Παναθηναϊκός και ο προπονητής μου και θέλω να μείνω για πολλά χρόνια ακόμη».

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013-2014

SUPER LEAGUE

Πρώτος σκόρερ

Εστέμπαν Σολάρι (Ξάνθη ) 16 γκολ

Καλύτερος Τερματοφύλακας

Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο ( Ολυμπιακός )

Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής

Δημήτρης Κολοβός ( Πανιώνιος )

Καλύτερος Ξένος Ποδοσφαιριστής

Μάρκους Μπεργκ ( Παναθηναικός )

Καλύτερος Έλληνας Ποδοσφαιριστής

Δημήτρης Παπαδόπουλος ( Ατρόμητος Αθηνών )

Καλύτερος Προπονητής

Γιάννης Αναστασίου ( Παναθηναικός )

Καλύτερος Διαιτητής

Κάκος Τάσος ( Κέρκυρας )

Καλύτερη ενδεκάδα

Τερματοφύλακας: Ρομπέρτο (Ολυμπιακός), Δεξί μπακ: Γκάλο (Παναιτωλικός), Στόπερ:Ταυλαρίδης (Ατρόμητος), Στόπερ: Λαζαρίδης (Ατρόμητος), Αριστερό Μπακ: Νάνο (Παναθηναϊκός), Δεξί χαφ: Ούμπιδες (Ατρόμητος), Κεντρικό χαφ: Τσόρι (Ολυμπιακός),Κεντρικό χαφ: Ουσέρο (Αστέρας Τρίπολης), Αριστερό χαφ: Κάμπελ (Ολυμπιακός), Επιθετικός:Μπεργκ (Παναθηναϊκός), Επιθετικός: Παπαδόπουλος (Ατρόμητος).

Football League – 1ος Ομιλος

Καλύτερος Προπονητής

Τζάκι Ματάισεν ( Φωατήρας )

Πρώτος σκόρερ

Μάριο Γκούρμα ( Ολυμπιακός Βόλου ) 18 γκολ

Καλύτερος Τερματοφύλακας

Χρήστος Αθανασόπουλος ( Ηρακλής Ψαχνών )

Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής

Κώστας Πλέγας ( Παναχαική )

Καλύτερος Ξένος Ποδοσφαιριστής

Μάριο Γκούρμα ( Ολυμπιακός Βόλου )

Καλύτερος Έλληνας Ποδοσφαιριστής

Κώστας Νεοφύτος (Αχαρναϊκός)

Football League—2ος Ομιλος

Καλύτερος Προπονητής

Μιχάλης Γρηγορίου ( Κέρκυρα )

Πρώτος σκόρερ

Τζιώρας Χρήστος ( Νίκη Βόλου ) 13 γκολ

Καλύτερος Τερματοφύλακας

Αποστολίδης Μανώλης ( Νίκη Βόλου)

Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής

Τσιλιανίδης Κοσμάς ( Ηρακλής )

Καλύτερος Ξένος Ποδοσφαιριστής

Ανιέτε Κουίντα Αντόνιο Σάλας ( Νίκη Βόλου )

Καλύτερος Έλληνας Ποδοσφαιριστής

Πουρτουλίδης Νίκος ( Ηρακλής )

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών βράβευσε στην εκδήλωση του `' Βραβεία Π.Σ.Α.Π. –Ο.Π.Α.Π. 2014 `' :

–Τον Γιώργο Καραγκούνη για την αποχώρηση του από την ενεργό δράση, μετά από μία υποδειγματική καριέρα αλλά και ως αρχηγό της Εθνικής μας ομάδας που έφθασε στις 16 καλύτερες ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

–Την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στη φάση των 16 του Μουντιάλ.

–Τον Βαγγέλη Μόρα ως κοινωνικό πρότυπο και σύμβολο ζωής , για τη δωρεά μυελού των οστών στον αδελφό του.

–Τους συναδέλφους της Βέροιας Νικόλα Ντουμίτρου και της Κέρκυρας Οράσιο Καρντόζο, για τη συναδελφικότητα και την αλληλεγγύη που επέδειξαν.

—Την Superleague για το ενδιαφέρον που έδειξε για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με τη συμφωνία για τις ριζικές βελτιώσεις στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο τους.

–Τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, καθώς επί της προεδρίας του στη Super League, υλοποιήθηκε η αναβάθμιση της ασφάλισης των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και των προστατευομένων μελών τους.

—Την Ευρωπαική Πίστη για την άψογη συνεργασία της.

—Την Primary Link για την καθοριστική συμβολή της για την ασφάλιση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

—Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναιτωλικός Φώτη Κωστούλα για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την υπεύθυνη στάση του απέναντι στον Ελληνα ποδοσφαιριστή.

—Τον Αγγελο Διγκόζη , για το ήθος και τη συναδελφικότητα του.

—Τον Γιάννη Χλωρό, για την Fair Play αντίδραση του στο παιχνίδι Ηλυσιακός- Νέα Ιωνία.

–Τις ομάδες Κ-15 Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ ως παράδειγμα προς μίμηση , για τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών τους μετά από το τέλος του μεταξύ τους τελικού του πρωταθλήματος στο Αγρίνιο.

–Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις Πίστη, για τον αγώνα του για τα παιδιά που έχουν ανάγκη την υποστήριξη και την αγάπη όλων μας.

–Την UNESCO ( Ομιλος Πειραιώς και Νήσων ) για την κοινωνική προσφορά της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.