Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ασύμφορα τα δημόσια νοσοκομεία για τον ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βαθύτερα βάζει το χέρι στην τσέπη ο ΕΟΠΥΥ όταν πρέπει να πληρώσει διαγνωστικές εξετάσεις ασφαλισμένων του που έγιναν στα δημόσια νοσοκομεία: ο πιο ακριβός πάροχος του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις των ασφαλισμένων είναι το ίδιο το ΕΣΥ.

Βάσει του παράδοξου τιμοκαταλόγου –όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις διορθωτικές αλλαγές με στόχο τον εξορθολογισμό των δαπανών για τον μεγαλύτερο φορέα ασφάλισης – οι τιμές στα δημόσια νοσοκομεία είναι ακριβότερες από αυτές που ισχύουν στα ιδιωτικά κέντρα.

Έτσι για παράδειγμα, κάθε μαγνητική στο ΕΣΥ κοστολογείται με 236,95 ευρώ. Όμως για την ίδια εξέταση σε ιδιωτικό κέντρο, ο Οργανισμός χρεώνεται από 135 έως και 180 ευρώ. (η τιμή εξαρτάται από τα Tesla, δηλαδή την ένταση του στατικού πεδίου).

Τα παραδείγματα δεν σταματούν εδώ. Κατά 75% ακριβότερο είναι και το σπινθιρογράφημα αιμάτωσης μυοκαρδίου στο ΕΣΥ (260 ευρώ) σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα (195 ευρώ).

Αντίστοιχα υψηλές δημόσιες τιμές έχουν ακόμη 38 εξετάσεις πρώτης γραμμής, όπως είναι για παράδειγμα η αξονική τομογραφία, το triplex, η μέτρηση οστικής πυκνότητας, ακόμη και οι αιματολογικές εξετάσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.