Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Γνωρίστε τη «Φυλή των Ποντικιών»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κινέζοι ζουν κάτω από την επιφάνεια της γης - Δείτε φωτογραφίες και το βίντεο.

Εκατομμύρια Κινέζοι μετακομίζουν στο Πεκίνο με όνειρα για μια καλύτερη ζωή αλλά γρήγορα διαπιστώνουν ότι η ζωή εκεί δεν είναι και τόσο φτηνή.

Περίπου ένα εκατομμύριο κάτοικοι του Πεκίνου ζουν κάτω από την επιφάνεια της γης, μέσα σε πυρηνικά καταφύγια που είχαν κατασκευαστεί, με εντολή του Μάο, κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Όταν ο Μάο πέθανε, η νέα ηγεσία άφησε αυτήν την αμυντική τακτική στο περιθώριο.



Έτσι έμειναν αυτά τα υπόγεια που κάποιοι επιχειρηματίες είχαν την φαεινή ιδέα να τα μετατρέψουν σε ξενώνες και να τα νοικιάσουν σε κατοίκους, που δεν μπορούν να πληρώσουν ενοίκιο για ένα κανονικό σπίτι.

Οι ενοικιαστές αυτοσαρκάζονται, αποκαλώντας τους εαυτούς τους ως την «Φυλή των Ποντικιών» αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να κάνουν όνειρα για μια καλύτερη ζωή. Ολόκληρες οικογένειες αλλά και νεαροί που θέλουν να κάνουν καριέρα σε διάφορους τομείς ζουν κάτω από το έδαφος και δηλώνουν ευχαριστημένοι από την ζωή τους στα καταφύγια.



Ωστόσο, η κυβέρνηση θεωρεί τις υπόγειες κατοικίες ως απειλή για την υγιεινή και την ασφάλεια της πόλης. Ακόμα και οι κάτοικοι του Πεκίνο αντιμετωπίζουν τη «Φυλή των Ποντικιών» ως μη ευπρόσδεκτους εισβολείς.

Υπάρχουν, ,όμως, και αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να καταστραφούν γιατί συνιστούν μια λύση στο πρόβλημα της στέγασης.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.