Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Πόσο συχνά θα κάνετε σεξ στα 70;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι έχουν παραιτηθεί από το αγαπημένο σπορ όλων μας, που δεν είναι άλλο από το σεξ.

Φαίνεται όμως ότι μια νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει το αντίθετο και διαπιστώνει πώς εκείνοι που διανύουν την έβδομη αλλά και την όγδοη δεκαετία της ζωής του κάνουν σεξ πολύ περισσότερο απ’ ότι φανταζόμαστε.

Στην μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior, οι ερευνητές έκαναν ερωτήσεις σε πάνω από 6.000 άνδρες και γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 50 και 90, σχετικά με τη σεξουαλική τους υγεία και τη σεξουαλική τους δραστηριότητα. Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψαν ότι το 33% των σεξουαλικά ενεργών ανδρών στα 70 τους και 19% των σεξουαλικά ενεργών ανδρών στα 80 τους έκαναν σεξ τουλάχιστον δύο φορές το μήνα! Η μελέτη επίσης διαπίστωσε ότι το 36% των σεξουαλικά ενεργών γυναικών στα 70 τους και το 32% των σεξουαλικά ενεργών γυναικών στα 80 τους κάνουν επίσης σεξ τουλάχιστον δύο φορές το μήνα, το οποίο μπορεί να είναι περισσότερο κι από όσο κάνετε εσείς τώρα!

Όσοι πάντως απέχουν σεξουαλικά είναι εξαιτίας προβλημάτων υγείας που συνδέονται με την ηλικία, όπως είναι η αρθρίτιδα ή σε προβλήματα στύσης στους άντρες και σε αδυναμία να φτάσουν σε οργασμό σε γυναίκες και άντρες.

Αυτό που προκαλεί επίσης εντύπωση πάντως είναι ότι όσο οι γυναίκες μεγαλώνουν φαίνεται πώς ευχαριστιούνται περισσότερο το σεξ ενώ οι άντρες έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα αφού αναφέρουν μεγαλύτερη δυσαρέσκεια από την σεξουαλική τους ζωή. Οι συγγραφείς της έρευνας το εξηγούν πάντως αναφέροντας ότι το σεξ για τις γυναίκες είναι λιγότερο σημαντικό ενώ για τους άντρες όσο χρόνια και να περάσουν παραμένει το ίδιο απαραίτητο.

Μπορεί λοιπόν τα αποτελέσματα της έρευνας να μην είναι σούπερ ενθαρρυντικά για τώρα, σκεφτείτε όμως ότι στα 70 και στο 80 σας δεν θα περνάτε κι άσχημα!


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.