Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Το υπουργείο Πολιτισμού θα αναστηλώσει το γεφύρι της Πλάκας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιτόπια καταγραφή των καταστροφών αύριο.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη με το δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Περικλή Βασιλάκη, τον Προεδρεύοντα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Σωτήρη Κολιούση, τον Πρόεδρο Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών Χρήστο Λαναρά και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σκοπός της συνάντησης ήταν αναλυτική η ενημέρωση για το μέγεθος των ζημιών που έχει υποστεί το ιστορικό μνημείο του γεφυριού της Πλάκας και ο συντονισμός των έργων αποκατάστασης και αναστήλωσης του μνημείου.

Το υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει με την αρωγή των τοπικών φορέων και του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων, που θα έχει την ευθύνη συντονισμού σε τοπικό επίπεδο, να φέρει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή εις πέρας το έργο αναστήλωσης του μνημείου. Παράλληλα αύριο, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου κλιμάκιο ειδικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το υπουργείο Πολιτισμού θα επισκεφθεί την περιοχή για επιτόπια καταγραφή και αυτοψία. Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή η αντίδραση του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού ήταν άμεση καθώς κλιμάκιο τεχνικών της οικείας εφορίας αρχαιοτήτων βρέθηκε στο σημείο.

«Το γεφύρι της Πλάκας είναι ένα εμβληματικό μνημείο μεγάλου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, χαρακτηριστικό δείγμα του ηπειρωτικού και νεοελληνικού πολιτισμού» τόνισε ο αν. υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης. Επεσήμανε δε ότι «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε το μνημείο να αποκατασταθεί πλήρως στην προτέρα μορφή».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.