Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Έξι παράνομες αποκλειστικές συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εργάζονταν σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Στοχευμένοι έλεγχοι σε νοσοκομεία της Αθήνας για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Αθηνών, νυχτερινές ώρες της 30-31 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν ελέγχους σε κλινικές δύο νοσοκομείων στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι έξι αλλοδαπές γυναίκες (τέσσερις υπήκοοι Γεωργίας και δύο Βουλγαρίας) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάρια Υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων των Νοσοκομείων. Επιπρόσθετα δύο από αυτές στερούνταν και νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη Χώρα μας.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.