Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

«Έρευνα από μηδενική βάση για το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκίνησε από το υπουργείο Εσωτερικών για να βρεθεί λύση, σύμφωνα με τον Θ. Λεονταρίδη.

Στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στους δήμους, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης, στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, αν και δεν αφορά τους δήμους, λέγοντας ότι το πρόβλημα παραμένει και το υπουργείο έχει ξεκινήσει να το ερευνά από μηδενική βάση προκειμένου να δοθεί λύση.

Σχετικά με τη λειτουργία των δήμων, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι οι δήμοι δεν μπορούν να προχωρήσουν μια σειρά δράσεις λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ συγχρόνως υπάρχει ανάγκη ενδυνάμωσης της επιχειρησιακής τους δεινότητας. Την ίδια στιγμή, προβλήματα δημιουργεί και η επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ α' και β' βαθμού Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Είπε, επίσης, ότι θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα της κάλυψης εξόδων για τη μετακίνηση δημοτικών συμβούλων, παρότι οι δυσκολίες που υπάρχουν είναι μεγάλες. Το πρόβλημα, επισήμανε, υπάρχει στην επαρχία, όπου οι αποστάσεις είναι μεγάλες και δημοτικοί σύμβουλοι αναγκάζονται να διανύσουν μέχρι και απόσταση 50 χλμ. για να πάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.