Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Παρέμβαση Συνηγόρου του Πολίτη για ενιαίο τέλος ταφής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες για δήμο του Κιλκίς.

Στον καθορισμό ενιαίου τέλους για κάθε ταφή δημότη ή μη δημότη του δήμου Παιονίας, στο Κιλκίς, προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες, ότι στον συγκεκριμένο δήμο υπάρχει διαφοροποίηση στις χρεώσεις τέλους ενταφιασμού μεταξύ δημοτών και μη δημοτών. Ειδικότερα, για ενταφιασμό συγγενικού τους προσώπου, που δεν ήταν δημότης, τους ζητήθηκε η καταβολή χρηματικού ποσού μεγαλύτερου από το χρηματικό ποσό που καταβάλλουν ετησίως οι οικογένειες δημοτών.

Ο Συνήγορος του Πολίτη µε έγγραφό του προς τον δήμο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης, ζήτησε την επανεξέταση της επιβολής του τέλους Ενταφιασμού και την έκδοση νέας απόφασης του δημοτικού συμβουλίου έτσι ώστε να εξαλειφθούν οι όποιες διαφοροποιήσεις καθώς παραβιάζουν την αρχή της ισότητας και συνιστούν διάκριση μεταξύ δημοτών και µη δημοτών.

Ο δήμος ανταποκρίθηκε θετικά στην παρέμβαση του Συνηγόρου και το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τον καθορισμό ενιαίου τέλους για κάθε ταφή δημότη ή µη δημότη, κατοίκου ή µη, του δήμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.