Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Ζήτησε διαζύγιο και την παραμόρφωσε με ξυράφι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια ανήλικη η οποία είχε αναγκαστεί να παντρευτεί τον βιαστή της πέρυσι δέχθηκε βίαιη επίθεση από τον άνδρα αυτό όταν του ζήτησε διαζύγιο.

«Αφού αναγκάστηκε να παντρευτεί τον βιαστή της» πριν ένα χρόνο η Χάουλα, 17 ετών, δέχθηκε επίθεση το Σάββατο στο Μαρακές από τον σύζυγό της με «ένα ξυράφι», αφού του «ζήτησε διαζύγιο», ανέφερε η εφημερίδα Τελ Κελ, η οποία επικαλείται έναν αξιωματούχο της Μαροκινής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Χάουλα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και έχει υποστεί «πολλαπλές χαρακιές», οι οποίες «την έχουν παραμορφώσει». Χρειάστηκε περίπου σαράντα ράμματα.

Σε ένα ρεπορτάζ του εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικού δικτύου αλ Ούλα ένας γιατρός του νοσοκομείου Ιμπν Τόφαϊλ του Μαρακές, ο Χάσαν Λάγμπουρι, εξήγησε ότι το θύμα δέχθηκε «περίπου 50 χτυπήματα στο πρόσωπο και περίπου είκοσι στα χέρια και τα μπράτσα της».

«Σου ορκίζομαι ότι κανείς δεν θα σε παντρευτεί μετά από εμένα», φέρεται να είπε ο δράστης.

Μαροκινές μη κυβερνητικές οργανώσεις σκοπεύουν να βοηθήσουν την κοπέλα να «ζητήσει να αποδοθεί δικαιοσύνη», διευκρίνισε ο Όμαρ Αμπίμπ της Μαροκινής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η υπόθεση επανέφερε στη μνήμη πολλών Μαροκινών την αυτοκτονία, τον Μάρτιο του 2012, της 16χρονης Αμίνα Φιλάλι, η οποία είχε επίσης αναγκαστεί να παντρευτεί τον βιαστή της.

Έπειτα από τον σάλο που είχε προκαλέσει στην κοινή γνώμη του Μαρόκου η υπόθεση της Φιλάλι, το κοινοβούλιο τροποποίησε τον Ιανουάριο το άρθρο του ποινικού κώδικα που επέτρεπε σε έναν βιαστή να αποφύγει τη δίωξη στην περίπτωση που παντρευτεί το ανήλικο θύμα του.

Παρόλα αυτά οι βουλευτές δεν έχουν ακόμη ψηφίσει έναν νόμο που να απαγορεύει, ή να θέτει περιορισμούς, στους γάμους ανηλίκων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.