Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Έρχεται το «οικογενειακό δικαστήριο»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο ΓΓ του υπ. Δικαιοσύνης εξήγγειλε τη δημιουργία του θεσμού.

Υπό νομοθέτηση βρίσκεται ο θεσμός του «Οικογενειακού Δικαστηρίου», όπως αποκάλυψε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νικ. Κανελλόπουλος, σε ανοικτή συζήτηση του τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, με θέμα «Σύγχρονες μεταρρυθμίσεις Οικογενειακού Δικαίου».

Ειδικότερα, ο κ. Κανελλόπουλος σημείωσε ότι θα υπάρξουν «χειρουργικές επεμβάσεις» στον τομέα του Οικογενειακού Δικαίου. Οι επεμβάσεις αυτές προβλέπουν την εκδίκαση υποθέσεων οικογενειακού δικαίου αποκλειστικά από εξειδικευμένους δικαστές με την υποστήριξη επιστημονικού προσωπικού, ενώ γονείς και παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε σωστή ενημέρωση από οικογενειακούς συμβούλους, παιδοψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και επιμελητές ανηλίκων.

Η αρχή του νέου θεσμού θα γίνει με τη θεσμοθέτησης της υποχρεωτικής απόπειρας επίλυσης μέσω ειδικής οικογενειακής διαμεσολάβησης. Σε περίπτωση αποτυχίας της διαμεσολάβησης θα ακολουθεί η εισαγωγή της υπόθεσης στο Οικογενειακό Δικαστήριο, το οποίο είναι μονομελές όργανο.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης τόνισε ότι το Οικογενειακό Δικαστήριο θα στελεχώνεται από αποκλειστικής απασχόλησης οικογενειακούς δικαστές, που θα απασχολούνται αποκλειστικά για πέντε χρόνια με τέτοιες υποθέσεις. Οι αποφάσεις του Οικογενειακού Δικαστηρίου θα υπόκεινται σε ένδικα μέσα (έφεση) που θα εξετάζεται σε δευτεροβάθμιο Οικογενειακό Δικαστήριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.