Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Λιβερία: Γαλλίδα εθελόντρια προσβλήθηκε από τον Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια Γαλλίδα εθελόντρια που εργάζεται στη μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins sans Frontières, MSF) και βρισκόταν σε αποστολή στην Μονρόβια της Λιβερίας προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα, ανακοίνωσε η οργάνωση.

Όπως διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου η γυναίκα που νόσησε τέθηκε σε απομόνωση χθες, «αμέσως μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων».

Οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε την ίδια ημέρα επιβεβαίωσαν ότι έχει μολυνθεί από τον ιό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων.

Η εθελόντρια, την θέση της οποίας δε διευκρινίζει η μη κυβερνητική οργάνωση, αναμένεται να διακομιστεί σε ένα εξειδικευμένο θεραπευτικό κέντρο στη Γαλλία, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο απομάκρυνσης ιατρικού προσωπικού που εφαρμόζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η MSF εφαρμόζει εξαιρετικά αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας. Εντούτοις αυτός ο κίνδυνος υφίσταται σε αυτού του είδους τις παρεμβάσεις και οι ομάδες μας δεν έχουν απόλυτα γλιτώσει» από τον κίνδυνο αυτό, εξήγησε ο Μπρις ντε λα Βίγν, διευθυντής των επιχειρήσεων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, σε αυτό το δελτίο τύπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.