Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σε ποια ηλικία έχουμε τους περισσότερους φίλους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο κοινωνικός κύκλος αυξάνεται καθώς μπαίνει κανείς στην αγορά εργασίας.

Το ιδανικό σενάριο -που δυστυχώς στην Ελλάδα της κρίσης δε βρίσκει καμία εφαρμογή ως προς τα επαγγελματικά τουλάχιστον- θέλει τους νέους στην ηλικία των 29 ετών να έχουν ήδη κάνει μερικά βήματα στο χώρο της αγοράς εργασίας και παράλληλα με τις φιλίες που είχαν αποκτήσει ως μαθητές και φοιτητές, να επεκτείνουν τον κοινωνικό τους κύκλο και με τους… συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με μια έρευνα, που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο κοινωνικός κύκλος στην πλειοψηφία των ανθρώπων φτάνει στο απόγειο του στην ηλικία των 29 ετών και παρότι οι πιο στενοί φίλοι μπορεί να είναι αυτοί που είχε κανείς από τα παιδικά του χρόνια, με τους συναδέλφους του έχει πολύ περισσότερα κοινά.

Το ένα τρίτο των ανθρώπων παραδέχεται ότι μοιράζεται πιο πολλά κοινά ενδιαφέροντα με τους συναδέλφου τους, παρά με τους φίλους και την οικογένειά του, ενώ ένα 38% δηλώνει ότι έχει κάνει τουλάχιστον 10 καινούριους φίλους στη δουλειά.

Ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι που εργάζονται στον ίδιο χώρο «δένουν» περισσότερο μαζί έχει να κάνει με την πίεση που βιώνουν μαζί στο εργασιακό τους περιβάλλον και φυσικά με το γεγονός ότι έχουν ίδια προσωπικά (επαγγελματικά) ενδιαφέροντα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τα πέντε καλύτερα μέρη για να βρει κανείς καινούριους φίλους είναι:

1. Ο εργασιακός χώρος (17 φίλοι)

2. Το σχολείο και το πανεπιστήμιο (14 φίλοι)

3. Κοινωνικές δραστηριότητες και ασχολίες (14 φίλοι)

4. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (13 φίλοι)

5. Άλλα (π.χ. κοινοί φίλοι και οικογενειακοί δεσμοί, 6 φίλοι)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.