Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Μάθημα με διαδραστικούς πίνακες σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα διδάξουν καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί.

Με 17.960 διαδραστικούς πίνακες εξοπλίστηκαν πολλά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα. Το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να προχωρήσει στην αξιοποίηση των συστημάτων αυτών και γι’ αυτό το λόγο έχει αποστείλει οδηγίες προς τα σχολεία ώστε καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί να διδάξουν στις τάξεις Στ' Δημοτικού και Α' Γυμνασίου.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο με έγγραφό του ζητά να δοθεί προτεραιότητα στην επιλογή της Στ' Δημοτικού των ΕΑΕΠ σε δασκάλους που έχουν επιμόρφωση Β' Επιπέδου και εφόσον δεν επαρκεί ο αριθμός τους σε δασκάλους που το επιθυμούν και έχουν αυξημένα προσόντα στη χρήση διαδραστικών συστημάτων στην εκπαίδευση.

Στην Α' Γυμνασίου θα δοθεί προτεραιότητα στις αναθέσεις των μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς που έχουν επιμορφωθεί στις ΤΠΕ ενώ γίνεται γνωστό ότι στις σχολικές μονάδες που έχουν εξοπλιστεί με διαδραστικούς πίνακες θα αποσταλούν οδηγίες διδασκαλίας συγκεκριμένων θεματικών ενοτήτων μαθημάτων της Α' τάξης Γυμνασίου με τη χρήση του ψηφιακού εξοπλισμού.

Παράλληλα καλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων να φροντίσουν ώστε για το σχ. έτος 2014-2015 η Α' τάξη να χρησιμοποιήσει τις αίθουσες στις οποίες είναι τοποθετημένοι οι διαδραστικοί πίνακες και ο συναφής εξοπλισμός.

Το Υπουργείο έχει συγκροτήσει επιτροπή όπου ανάμεσά στις αρμοδιότητές της είναι η παρακολούθηση της υποχρεωτικής χρήσης του εξοπλισμού και του ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου του «Ψηφιακού Σχολείου» καθώς και η παρακολούθηση της άμεσης εφαρμογής της Εγκυκλίου (σχολικό έτος 2014-2015), για την ένταξη της υποχρεωτικής χρήσης του εξοπλισμού και του ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου του «Ψηφιακού Σχολείου», στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της επικράτειας που διαθέτουν ήδη σχετικό εξοπλισμό.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.