Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Το χάπι κατά της πρόωρης εκσπερμάτισης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Μπλοκάρει» την ορμόνη της αγάπης αυξάνοντας… τις αντοχές.

Ένα χάπι, το οποίο μπλοκάρει τη δράση της λεγόμενης «ορμόνης της αγάπης», μπορεί να αποδειχθεί… σωτήριο, για όσους υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτιση.

Το χάπι αναπτύχθηκε από βρετανούς ερευνητές και η κλινική δοκιμή του πρόκειται να ξεκινήσει αυτό το μήνα, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Η «θεραπεία» αυτή εστιάζει στην ορμόνη οξυτοκίνη (ή ωκυτοκίνη), η οποία πιστεύεται ότι ενθαρρύνει τα αισθήματα του δεσμού ανάμεσα σε ένα ζευγάρι και απελευθερώνεται ως απόκριση σε ένα άγγιγμα.

Έρευνες έχουν δείξει ακόμη, ότι η οξυτοκίνη αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση και «πυροδοτεί» την εκσπερμάτιση.

Το νέο αυτό φάρμακο σταματά τη δέσμευση της ωκυτοκίνης στα κύτταρα στο σώμα(oxytocin-antagonist). Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία αυτού του φαρμάκου ήταν η εξής: αν μπορεί να μπλοκαριστεί η συγκεκριμένη ορμόνη, θα μπορούσε να καθυστερήσει η στιγμή της εκσπερμάτισης.

Πολλές φορές η πρόωρη εκσπερμάτιση στους άντρες οφείλεται στο διαβήτη, την πολλαπλή σκλήρυνση, την υψηλή αρτηριακή πίεση, σε ασθένειες του προστάτη και σε υπέρ-(ή υπό) λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

Πειράματα που έχουν γίνει σε ζώα από επιστήμονες του πανεπιστημίου Versailles-Saint Quentin στη Γαλλία, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύτηκαν στο British Journal of Pharmacology, έδειξαν ότι το «μπλοκάρισμα» της ορμόνης αυτής μπορεί να καθυστερήσει την εκσπερμάτιση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.