Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ασυμφωνία στα κενά των εκπαιδευτικών ανάμεσα σε Υπουργείο και Διευθύνσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου θα υπάρχει νέα εικόνα.

Σημαντικές αποκλίσεις φαίνεται να υπάρχουν ανάμεσα στον αριθμό των κενών που στέλνουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μέσω της Περιφέρειας και σε αυτά που έχει καταγεγραμμένα το Υπουργείο Παιδείας μέσω του myschool.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στάλθηκε έγγραφο που ζητά την καθημερινή επικαιροποίηση των κενών από τους Διευθυντές όλων των σχολείων καθώς επίσης και τον έλεγχο τους από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα γνωστοποιείται ότι μέχρι την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 14.00 το σύστημα θα αποτυπώσει την υπάρχουσα κατάσταση και τονίζεται ότι η μη καταχώριση και επικαιροποίηση των στοιχείων θα ελεγχθεί από τους οικείους Περιφερειακούς Διευθυντές.

Η επικαιροποίηση των κενών μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου συνδέεται και με την πρόσληψη αναπληρωτών από το Υπουργείο Παιδείας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η ενημέρωση του Πληροφοριακού Συστήματος Myschool είναι απαραίτητη προκειμένου να γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών. Οι Διευθυντές των σχολείων καταχωρούν το μαθητικό δυναμικό της σχολικής μονάδας, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Εθελοντικές μετακινήσεις

Στις μεθόδους του Υπουργείου για την κάλυψη των κενών είναι και η μετακίνηση πλεοναζόντων εκπαιδευτικών από μια Διεύθυνση σε άλλη Διεύθυνση Εκπαίδευσης εντός της Περιφέρειας. Ήδη στην Κεντρική Μακεδονία η Περιφέρεια με έγγραφο που υπογράφει ο Διευθυντής καλεί τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που εμφανίζουν πλεόνασμα σε ειδικότητες ΠΕ01-Θεολόγων, ΠΕ02-Φιλολόγων, ΠΕ13-Πολιτικών Επιστημών, να ενημερώσουν τους πλεονάζοντες και να τους καλέσουν, εφόσον το επιθυμούν, να υποβάλουν αίτηση απόσπασης (ή διάθεσης, εφόσον πρόκειται για αποσπασμένους από άλλο ΠΥΣΔΕ).

Στα παραπάνω να αναφέρουμε ότι η μόνη περιοχή που εμφανίζει πλεόνασμα στην ειδικότητα των φιλολόγων στην Κεντρική Μακεδονία είναι η Πιερία καθώς στις υπόλοιπες περιοχές υπάρχουν κενά και ήδη έχουν γίνει και προσλήψεις αναπληρωτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.