Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Το νέο πρόγραμμα του θεάτρου «Κάτω Από Τη Γέφυρα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τέσσερις παραγωγές θα παρουσιαστούν στις σκηνές του θεατρικού οργανισμού.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της νέας σεζόν ανακοίνωσε το θέατρο «Κάτω Από Τη Γέφυρα».

Το πρόγραμμα του θεατρικού οργανισμού περιλαμβάνει 4 νέες παραγωγές, οι οποίες θα παρουσιάζονται στις σκηνές του θεάτρου, που βρίσκεται στην Πλατεία Σταθμού ΗΣΑΠ Νέου Φαλήρου.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα...

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

«Fuga» του Τζόρντι Γκαλθεράν (Jordi Galceran)

Λίγα λόγια για το έργο
Μέχρι και την τελευταία στιγμή τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα προβλέψιμο. Η μία ανατροπή διαδέχεται την επόμενη σ’ ένα «μπαράζ αποκαλύψεων»! Ένας ντροπιασμένος και απελπισμένος υπουργός της κυβέρνησης, ο οποίος κατηγορείται για δωροληψία, αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του μέσα στη βίλα του. Πριν προβεί στη «μοιραία πράξη» τηλεφωνεί για πρώτη και τελευταία φορά σε μια πόρνη και την προσκαλεί στο σπίτι του. Απ’ τη βίλα θα περάσει όχι μόνο η πόρνη, αλλά και μια πλασιέ, ένας πληρωμένος δολοφόνος, ένας σατράπης σύζυγος, ένας παράλυτος παππούς και … η συνέχεια στην κεντρική μας σκηνή!

Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωσης και για τους συντελεστές, καθώς και για την ημερομηνία της πρεμιέρας.

ΠΙΣΩ ΧΩΡΟΣ

«Πέντε σιωπές», της Σίλα Στίβενσον

Σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια, επιμέλεια φωτισμού και μουσικής: Κοραής Δαμάτης
Παίζουν οι: Νίκος Δαφνής, Ιωάννα Γκαβάκου, Κων/να Σαραντοπούλου και Δανάη Καλαχώρα

Λίγα λόγια για το έργο
Ένας «πατέρας» νεκρός, δολοφόνοι οι δύο κόρες, και η γυναίκα του, τέσσερις σιωπές… και η πέμπτη αυτή της κοινωνίας. Ένα τολμηρό και σκληρό θέμα που παραμένει ανατριχιαστικά επίκαιρο: η ενδοοικογενειακή σεξουαλική βία, η αιμομιξία, που μπορεί να κρύβονται πίσω απ’ τη διπλανή πόρτα. Βραβευμένο έργο της Βρετανής συγγραφέα και ηθοποιού Σίλα Στίβενσον

Πρεμιέρα στα μέσα του Νοέμβρη.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

«Ο καλόκαρδος και η μαγική ροδιά» της Ειρήνης Μάρα

Σκηνοθεσία, σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Δαφνής
Μουσική-τραγούδια: Σάκης Τσιλίκης
Χορογραφία: Αρετή Μώκαλη
Παίζουν οι: Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Κώστας Τζαφέρης, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Οδυσσέας Κιόσογλου και Δανάη Καλαχώρα.

Λίγα λόγια για το έργο
Πρόκειται για τη συρραφή δύο λαϊκών-παραδοσιακών παραμυθιών από τα Βαλκάνια που σε διάφορες παραλλαγές συναντάμε και στη χώρα μας. Με αφετηρία τις προσπάθειες ενός πατέρα να πείσει τον γιό του ν’ αρνηθεί το «παρακατιανό» επάγγελμα που του αρέσει και να κάνει ένα άλλο «περιωπής», ξετυλίγεται το κουβάρι του παραμυθιού με περιπέτειες, ειδύλλια, χαρές και λύπες, βασιλιάδες και καλοκυράδες, πλούσιους εμπόρους και φτωχούς χωρικούς, για να καταλήξει στο αυτονόητο: Ευτυχισμένος είναι αυτός που μπορεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και να ζει υγιής, κοντά σε ανθρώπους που αγαπά και τον χρειάζονται.

Από τις 2 Νοέμβρη και κάθε Κυριακή στις 12:00 π.μ.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ

«Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη» του Δημήτρη Ποταμίτη (για 2η χρονιά)

Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής
Μουσική-τραγούδια: Γιάννης Ζουγανέλης
Σκηνικά-κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Χορογραφία: Αρετή Μώκαλη
Παίζουν οι: Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Κώστας Τζαφέρης, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Οδυσσέας Κιόσογλου και Δανάη Καλαχώρα.

Λίγα λόγια για το έργο
Πρόκειται για τέσσερις κωμωδίες του Αριστοφάνη (Ειρήνη, Αχαρνείς, Πλούτος και Όρνιθες) που ο Ποταμίτης ανέβασε το 1978, στο θέατρο Έρευνας, σε μια παράσταση «σταθμό» στην ιστορία του Παιδικού θεάτρου στη χώρα μας. Η μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη, θεωρείται «κλασική» στην παιδική δισκογραφία. Με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας σήμερα, η παράσταση είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ και οι στόχοι του μεγάλου ποιητή, κατανοητοί και ξεκάθαροι. Ο αγαθός Τρυγαίος, που πάει στον Ουρανό για να ελευθερώσει την Ειρήνη, ο ειρηνόφιλος Δικαιόπολης, που τα βάζει με τους πολεμόχαρους Αχαρνείς, ο αγαθός Χρεμύλος που μοιράζει στους δίκαιους τον Πλούτο που βρήκε, ο Ευελπίδης και ο Πεισθέτερος, που πάνε στη χώρα των Πουλιών, εκεί που θριαμβεύει η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία, όπως και όλοι οι άλλοι άλλωστε ήρωες των έργων του Αριστοφάνη, είναι πρόσωπα - σύμβολα και εύκολα αναγνωρίσιμα στους θεατές κάθε ηλικίας και οποιουδήποτε μορφωτικού επιπέδου.

Από τις 2 Νοέμβρη και κάθε Κυριακή στις 15:30 μ.μ.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.