Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς θα γίνει η εισαγωγή της Πληροφορικής στις Πανελλαδικές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Αλλαγές φέρνει η εισαγωγή της Πληροφορικής στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Όπως δήλωσαν κύκλοι του υπουργείου Παιδείας, η Πληροφορική αναμένεται να αποτελέσει το 4ο μάθημα, πέρα των μαθηματικών, φυσικής και νεοελληνικής γλώσσας, για την εισαγωγή στα οικεία τμήματα. Αυτή άλλωστε φαίνεται να είναι και η πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Σε περίπτωση που υιοθετηθεί η πρόταση του ΙΕΠ οι μαθητές της Γ Λυκείου που θα επιλέξουν την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών θα έχουν τη δυνατότητα να κατευθυνθούν σε σχολές Υγείας, σχολές Θετικών Επιστημών και τμήματα Πληροφορικής ανάλογα με τα μαθήματα που θα εξεταστούν.

Επίσημες ανακοινώσεις για το μάθημα της «Πληροφορικής» αναμένονται τη Δευτέρα.Αξίζει να σημειωθεί ότι αλλαγές θα έχουμε και στο μάθημα της γυμναστικής καθώς από τη φετινή χρονιά, οι ώρες του στη Γ Λυκείου αυξήθηκαν από 1 σε 2 γεγονός που αναμένεται να επαναληφθεί και το επόμενο έτος.

Παράλληλα η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον κ. Αβραμόπουλο για τις στρατιωτικές σχολές στο νέο σύστημα εισαγωγής φέρνει στο προσκήνιο ένα θέμα που είχε απασχολήσει στο παρελθόν την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η οποία και μελετούσε την εισαγωγή των στρατιωτικών σχολών σε ένα ξεχωριστό πεδίο ώστε να επιλέγονται από όσους επιθυμούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι από τους εισαχθέντες στις στρατιωτικές σχολές να τις εγκαταλείπουν χωρίς να καλύπτονται οι θέσεις τους από επιλαχόντες. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Λοβέρδος με τον κ. Αβραμόπουλο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.