Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Στους 245 οι ασθενείς σε κάθε εφημερία του νοσοκομείου Χανίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυξήθηκε η προσέλευση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Αυξημένος κατά 10- 15%, λόγω και της αδυναμίας πολλών πολιτών να έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικά ιατρεία, είναι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των πολιτών που επισκέπτονται τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων της χώρας.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας στα οποία αναφέρθηκε σήμερα σε διημερίδα για την επείγουσα ιατρική που διεξάγεται στα Χανιά ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής, Παναγιώτης Αγγουριδάκης, ο αριθμός των πολιτών που επισκέφθηκαν τα ΤΕΠ των δημοσίων νοσοκομείων τον προηγούμενο χρόνο ήταν περίπου 6 εκατομμύρια. Ωστόσο, όπως ο ίδιος εκτιμά, ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος.

Στο νοσοκομείο Χανίων, ο μέσος όρος πολιτών που προσέρχονται ανά εφημερία στα ΤΕΠ είναι 245 άτομα, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο αριθμός ανά εφημερία κυμαίνεται από 500 έως 600 άτομα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο ιατρό των ΤΕΠ στο νοσοκομείο Χανίων, Στέλιο Καστρινάκη, τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο επισκέφθηκαν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών περίπου 30.000 πολίτες. Σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, παρατηρείται αύξηση από 25- 30%, μέρος της οποίας αποδίδεται και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τα Χανιά.

Την ίδια ώρα, στο ίδιο τμήμα του νοσοκομείου υπηρετούν τέσσερις ειδικευμένοι και ένας υπεράριθμος ειδικευόμενος γιατρός, ενώ για να καλύπτονται πλήρως οι βάρδιες απαιτούνται έξι ειδικευμένοι γιατροί και τέσσερις υπεράριθμοι ειδικευόμενοι. Όπως εξήγησε ο κ. Καστρινάκης, υπεράριθμος ειδικευόμενος είναι αυτός στον οποίο δίνεται παράταση της θητείας του μέχρι να δώσει εξετάσεις για να λάβει την ειδικότητα. Στη διημερίδα των Χανίων συμμετέχουν γιατροί από πολλά νοσοκομεία της χώρας και του εξωτερικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.