Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα θετικά δεδομένα για τη θεραπεία του άσθματος σε ασθενείς με ηωσινοφιλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Reslizumab έδειξε ότι βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργία των πνευμόνων.

Η Teva Pharmaceutical Industries Ltd. ανακοίνωσε στο παγκόσμιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αναπνευστικής Εταιρείας (ERS) στη Γερμανία, στις 6-10 Σεπτεμβρίου, νέα θετικά δεδομένα από τις μελέτες Φάσεως ΙΙΙ για το Reslizumab, σε ασθενείς με μη ρυθμισμένο, μέτριο έως σοβαρό άσθμα και αυξημένα επίπεδα ηωσινόφιλων, οι οποίοι αντιμετωπίζονταν με τις συνήθεις αντιασθματικές θεραπείες.

Χαρακτηριστικά, η θεραπεία με Reslizumab επέφερε σημαντική βελτίωση στη λειτουργία των πνευμόνων, έναντι του εικονικού φαρμάκου, το οποίο χορηγήθηκε σε ασθενείς με μέτριο έως σοβαρό άσθμα και αυξημένα επίπεδα ηωσινόφιλων. Οι βελτιώσεις παρατηρήθηκαν μόλις στις τέσσερις πρώτες εβδομάδες μετά τη χορήγηση της αρχικής δόσης και διατηρήθηκαν μέχρι το τέλος της 16ης εβδομάδας της περιόδου θεραπείας.

Επιπλέον, η θεραπεία με Reslizumab έδειξε πρόσφατα σε 2 βασικές μελέτες Φάσεως ΙΙΙ, τόσο κλινικά, όσο και στατιστικά, αξιοσημείωτη μείωση της συχνότητας των κλινικών εκδηλώσεων άσθματος σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο, σε ποσοστό 50% και 60% αντίστοιχα. Τα δεδομένα δείχνουν ότι η θεραπεία με Reslizumab είχε σημαντικά αποτελέσματα στη βελτίωση της λειτουργίας των πνευμόνων και στη ρύθμιση του ασθματικού παροξυσμού, με ασφαλές προφίλ, σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο.

Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν παρέχουν μιαν ισχυρή βάση διερεύνησης επιπλέον ενδείξεων, όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) με αυξημένα επίπεδα ηωσινόφιλων. Το εν εξελίξει υποδόριο σκεύασμα, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί για έγκριση το δεύτερο εξάμηνο του 2017, θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της εταιρείας σε αυτή τη θεραπευτική κατηγορία.

Ο Δρ. Michael Hayden, πρόεδρος του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης και επικεφαλής του επιστημονικού τομέα της Teva Pharmaceutical Industries Ltd., δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Teva διεξήγε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κλινικών δοκιμών φάσεως ΙΙΙ, το οποίο κατέδειξε σαφώς τη δυναμική της χρήσης του Reslizumab σε ασθενείς, οι οποίοι υποφέρουν από σοβαρότατες κρίσεις άσθματος. Ο μειωμένος ασθματικός παροξυσμός, η βελτίωση της λειτουργίας των πνευμόνων και η καλύτερη ρύθμιση του άσθματος τοποθετούν το Reslizumab στη θέση μιας εν δυνάμει νέας στοχευμένης θεραπείας για ασθενείς με μη ρυθμισμένο άσθμα, συνοδευόμενο από αυξημένα επίπεδα ηωσινόφιλων στο αίμα. Σκοπεύουμε να υποβάλουμε άμεσα αίτηση έγκρισης του σκευάσματος στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.