Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Χειροπέδες σε τελωνειακό για λαθρεμπορία ποτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθησαν επίσης η γυναίκα του και τα δύο παιδιά του.

Για κατ’ εξακολούθηση λαθρεμπορία ποτών συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας ένας τελωνειακός υπάλληλος και μέλη της οικογένειάς του.

Πρόκειται για 62χρονο τελωνειακό υπάλληλο, που υπηρετεί στο Κιλκίς, ο οποίος κατηγορείται επιπλέον για κατάχρηση εξουσίας, την 59χρονη ημεδαπή σύζυγό του, τον 33χρονο γιο και την 27χρονη κόρη του

Όπως προέκυψε, με την «κάλυψη» του 62χρονου τελωνειακού, εισήγαγαν παράνομα από τρίτη χώρα λαθραία ποτά, χωρίς να αποδίδουν τους αναλογούντες φόρους και δασμούς στο ελληνικό Δημόσιο. Περαιτέρω τα διέθεταν προς πώληση σε κάβες εμπορίας ποτών, που διατηρούσαν σε πόλεις του νομού Κιλκίς.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., το βράδυ της Τετάρτης συνελήφθησαν ένας τελωνειακός υπάλληλος (62χρονος), που υπηρετεί στο νομό Κιλκίς, η 59χρονη ημεδαπή σύζυγός του, ο 33χρονος γιος του και η 27χρονη κόρη του, κατηγορούμενοι για κατ’ εξακολούθηση παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας, ενώ ο τελωνειακός υπάλληλος κατηγορείται επιπλέον για κατάχρηση εξουσίας.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, βραδινές ώρες προχθές, στον οδικό άξονα Πετριτσίου – Θεσσαλονίκης, σε περιοχή του νομού Κιλκίς, εντοπίστηκε ο 33χρονος γιος του τελωνειακού να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της μητέρας του, μεγάλο αριθμό από φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά, διαφόρων εταιρειών, χωρίς να φέρουν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος είχε μεταβεί στην γειτονική Π.Γ.Δ.Μ., όπου προμηθεύτηκε τα οινοπνευματώδη ποτά.

Στη συνέχεια εισήλθε ξανά στη χώρα μας, από Τελωνειακό Σταθμό του Κιλκίς, σε προδιαγεγραμμένο χρόνο και ειδικότερα κατά τη διάρκεια που εκτελούσε υπηρεσία ο 62χρονος πατέρας του, ο οποίος του παρείχε τη σχετική «κάλυψη», παραλείποντας τη διενέργεια τελωνειακού ελέγχου.

Επιπλέον, το ρόλο του προπομπού, στη διακίνηση των λαθραίων προϊόντων είχαν αναλάβει - από κοινού - η μητέρα και η αδελφή του, οι οποίες επέβαιναν σε προπορευμένο όχημα, προκειμένου να προβαίνουν στην ανίχνευση και εντοπισμό ενδεχόμενων αστυνομικών σταθμών ελέγχου και την έγκαιρη ειδοποίηση του 33χρονου.

Τα λαθραία ποτά, όπως προέκυψε, προορίζονταν να διατεθούν προς πώληση στην ελληνική αγορά, μέσω καταστημάτων εμπορίας ποτών (κάβες), που διατηρούν και εκμεταλλεύονται, τόσο ο 33χρονος όσο και η μητέρα του, σε πόλεις του νομού Κιλκίς.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και μετά τη διασταύρωση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα προμήθειας, εισαγωγής και περαιτέρω διάθεσης λαθρεμπορικών αλκοολούχων ποτών, από τους παραπάνω συλληφθέντες, που συγκροτούσαν ιεραρχικά δομημένη ομάδα «οικογενειακού τύπου».

Από την εγκληματική τους δραστηριότητα, οι εμπλεκόμενοι, πέραν του κέρδους από την εμπορική δραστηριότητα των επιχειρήσεών τους (κάβες ποτών), αποκόμιζαν σημαντικά οφέλη από τη μη καταβολή των προβλεπόμενων τελών και δασμών, προς το ελληνικό Δημόσιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι εφάρμοζαν συστηματικά τη μεθοδολογία της παράνομης προμήθειας και εισαγωγής λαθρεμπορικών αλκοολούχων ποτών, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, το διάστημα της τελευταίας διετίας.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.