Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Με «σφηνάκια» γνώσης για νέους γιορτάστηκε η Ημέρα της Ευρώπης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα… εικαστικό δέντρο στήθηκε στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Με «σφηνάκια» γνώσης για νέους, μουσική κι ένα εικαστικό δέντρο στημένο μπροστά από τον Λευκό Πύργο, η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την Ημέρα της Ευρώπης.

Πρόκειται για μια γιορτή που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα θεσμικά της όργανα, ενώ για φέτος από ελληνικής πλευράς επιλέχτηκε η πόλη της Θεσσαλονίκης λόγω του ότι φέρει τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας και νομίζω ότι έχουν ξεπεραστεί οι προσδοκίες μας. Καθημερινά έρχονται προτάσεις, κυρίως από άλλες χώρες, όχι αποκλειστικά ευρωπαϊκές, και το πρόγραμμα εμπλουτίζεται από δράσεις με χρήματα που επενδύουν ξένα ιδρύματα, πρεσβείες και προξενεία», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλονίκη «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα 2014», Μαρία Πασχαλίδου.

Η κ. Πασχαλίδου σε εκδήλωση που έγινε το μεσημέρι, μαζί με άλλους 11 ομιλητές, από διαφορετικούς χώρους, είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν (μέσα σε επτά λεπτά ο καθένας), τα «σφηνάκια» γνώσεων, που αφορούσαν τρέχουσες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και δίκτυα υποστήριξης για νέους, γυναίκες, επιχειρηματίες, ερευνητές και πολίτες.

Παράλληλα, με την ολοκλήρωση της κάθε ομιλίας σ' ένα εικαστικό δέντρο που στήθηκε στην πλατεία του Λευκού Πύργου τοποθετούνταν ένα αστέρι για τον κάθε ένα από τους 12 ομιλητές. Η εικαστική αυτή εγκατάσταση έγινε από το Εργαστήριο Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται πως η σημερινή ημερομηνία σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής διακήρυξης Σούμαν, που παρουσιάστηκε από τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ρομπέρ Σούμαν στις 9 Μαΐου 1950, με απώτερο σκοπό την εγκαθίδρυση σταθερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών και τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής κοινότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.