Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Πρόταση για εκμίσθωση ακινήτων των ΟΤΑ επεξεργάζεται η ΠΕΔΚΜ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος να αρθούν τα όποια εμπόδια
.
Πρόταση για την εκμίσθωση ακινήτων των ΟΤΑ επεξεργάζεται η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) ύστερα από πρόσφατη απόφαση της επιτροπής του Άρθρου 152 που, σύμφωνα με την Ένωση, αναδεικνύει τα προβλήματα των δήμων για την αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της ΠΕΔΚΜ σημειώνεται ότι το ζήτημα ανακινήθηκε με αφορμή τα σχέδια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στη Θέρμη. Το σχετικό με τα παραπάνω ζήτημα εξετάστηκε, πριν από λίγες μέρες, και στην αρμόδια επιτροπή του Άρθρου 152, μετά την προσφυγή του δήμου Θέρμης κατά της αρνητικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προσφυγή που απορρίφθηκε με ψήφους 2 κατά και 1 υπέρ.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το προεδρείο της ΠΕΔΚΜ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Σίμο Δανιηλίδη και τον δήμαρχο Θέρμης, και αντιπρόεδρο της Ένωσης Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ανέλαβε την πρωτοβουλία νομοθετικών ρυθμίσεων ώστε να αρθούν τα όποια τυπικά εμπόδια και να διασφαλιστούν νομοθετικά οι υγιείς για το δημόσιο συμφέρον αντιλήψεις αξιοποίησης των δημοτικών εκτάσεων.

Η νομοθετική αυτή πρόταση αναμένεται να επικυρωθεί το απόγευμα κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ. Στη συνέχεια θα ζητηθεί κατεπείγουσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και θα διατυπωθεί αίτημα ένταξης της νομοθετικής πρότασης ως τροπολογίας σε συζητούμενο νομοσχέδιο στη Βουλή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.