Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο εγγονός του Ρούντολφ Ες σε καμπάνια κατά της ακροδεξιάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Μην ξεχάσετε ποτέ. Να ψηφίζετε» τονίζει ενόψει των ευρωεκλογών.

Τον εγγονό του διαβόητου διοικητή του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς Ρούντολφ Ες επέλεξε σουηδική οργάνωση ως το βασικό πρόσωπο της εκστρατείας που ξεκίνησε κατά της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη ενόψει των ευρωεκλογών της ερχόμενης εβδομάδας.

Η εκστρατεία «Μην ξεχάσετε ποτέ. Να ψηφίζετε» διοργανώνεται από το Κίνημα της Σοσιαλδημοκρατικής Νεολαίας της Σουηδίας (SSU), η οποία εκτιμά ότι μόνο αν οι Ευρωπαίοι προσέλθουν στις κάλπες θα αποτραπεί η «αυξανόμενη απειλή των νεοναζιστών».

Ο ίδιος ο Ράιντερ Ες έχει αφιερώσει πολλά χρόνια σε έρευνες για τις ρίζες του αλλά και για τον ναζισμό. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει θέσει ως στόχο του την ευαισθητοποίηση των μαθητών απέναντι στους κινδύνους του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, στη Γερμανία και σε άλλες χώρες.



Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο για το παρελθόν της οικογένειάς του σημείωσε πως ο ίδιος μέχρι την ηλικία των 12 ετών είχε πλήρη άγνοια των φρικιαστικών πρακτικών του παππού του. «Αγνοούσα τα πάντα για το Άουσβιτς, δεν ήξερα τίποτα για την οικογένειά μου παρά μόνο ότι ο παππούς πολέμησε στον πόλεμο, όπως και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι. Για έναν 12χρονο, ήταν τεράστια η αποκάλυψη», ανέφερε για τη στιγμή που ένας δάσκαλος του εξήγησε ότι ο παππούς του ευθυνόταν για το θάνατο τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου Εβραίων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών του, ο Ράινερ Ες γνώρισε αρκετούς επιζώντες του Ολοκαυτώματος,ε νώ πήρε μέρος και σε ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στο Ισραήλ. «Είναι κάπως δύσκολο να επισκεφθείς το Ισραήλ, όντας εγγονός ενός κατά συρροή δολοφόνου», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.