Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ποια τρόφιμα εμποδίζουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς να πετύχετε το σωστό αποτέλεσμα.

Πολύ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να παίρνει κάποιος ασθενής συμπληρώματα σιδήρου χωρίς όμως να έχει σημαντικά αποτελέσματα στη διόρθωση της αναιμίας που τον ταλαιπωρεί.

Ένα συχνό αίτιο για το φαινόμενο είναι ότι μπορεί να λαμβάνει τα συμπληρώματα μαζί με κάποια τρόφιμα τα οποία περιέχουν ουσίες που ανταγωνίζονται με το σίδηρο για την είσοδό τους στον οργανισμό με αποτέλεσμα να μην απορροφάται ο σίδηρος και να αποβάλλεται στα κόπρανα.

Ποιες ουσίες ανταγωνίζονται το σίδηρο

-Τα διάφορα οξαλικά οξέα που βρίσκονται στο σπανάκι, το τσάι, τα ξερά φασόλια και το κακάο

-Οι τανίνες που βρίσκονται στο τσάι

-Το ασβέστιο που βρίσκεται σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα

-Το φυτικό οξύ που βρίσκεται στα όσπρια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς

Όλα τα τρόφιμα που αναφέρθηκαν είναι πολύ υγιεινές επιλογές και είναι απαραίτητο να τα έχει κάποιος στη διατροφή του. Αυτό ίσως που θα πρέπει να θυμάται κανείς είναι ότι εφόσον παίρνει συμπληρώματα σιδήρου, καλό θα είναι να καταναλώνει αυτά τα τρόφιμα τουλάχιστον δύο ώρες πριν ή μετά από τη λήψη του συμπληρώματος, ώστε να πετύχει το μέγιστο της απορρόφησης από το συμπλήρωμα.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.