Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 19 Μαΐου.

Με ποδηλατοπορείες, εκδηλώσεις μνήμης και πορείες διαμαρτυρίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) τιμά την Δευτέρα, 19 Μαΐου, την ημέρα εθνικής μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως ορίστηκε με απόφαση της Βουλής, το 1994.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ, Επαμεινώνδας Φαχαντίδης, αναφέρθηκε στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων και ζήτησε διεθνή αναγνώριση.

«Στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού επιβάλλεται η βελτίωση της στρατηγικής των δράσεων με την ενεργό συμμετοχή της πολιτείας στη διεθνή προβολή του θέματος, στην έκδοση του τόμου της Γενοκτονίας του καθηγητού κ. Φωτιάδη σε έξι γλώσσες που αποτελεί το εργαλείο των ενεργειών, καθώς επίσης στη δημιουργία μουσείου της ποντιακής γενοκτονίας και διοργάνωσης διεθνούς συνεδρίου», δήλωσε ο κ. Φαχαντίδης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην Αθήνα η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος με ομιλητή τον διευθυντή του Μουσείου Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Ερεβάν, Χάικ Ντεμογιάν, ενώ την ίδια ώρα θα γίνει και στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον στρατηγικό σύμβουλο Νίκο Λυγερό.

Θα έχουν προηγηθούν ποδηλατοπορείες με τίτλο «Τρέχω για τη ζωή, τρέχω για τη μνήμη», ενώ στις 20:00 το βράδυ θα ακολουθήσουν και στις δύο πόλεις πορείες διαμαρτυρίες στην τουρκική πρεσβεία και το τουρκικό προξενείο αντίστοιχα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.