Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Δικαιώνει το Πρωτοδικείο 397 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το δικαστήριο διατάσσει την επαναπρόσληψή τους.

Ένα εικοσιτετράωρο πριν ολοκληρωθεί η περίοδος της διαθεσιμότητας τους και 397 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών πήραν στα χέρια τους απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου με την οποία δικαιώνονται.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με το δικηγόρο τους Γιάννη Καρούζο, έκρινε πως οι καθαρίστριες αποτελούσαν εργαζόμενες οι οποίες ανήκαν στον στενό πυρήνα του Δημοσίου.

Έτσι, το Μονομελές Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αγωγή των 397 καθαριστριών, από το σύνολο των 465 που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη όταν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα Οι καθαρίστριες ζητούσαν να κηρυχθεί παράνομη η διαθεσιμότητα τους αφού όπως ανέφεραν ισοδυναμεί με απόλυση και είναι αντισυνταγματική. Παράλληλα ζητούσαν και την επαναπρόσληψή τους. Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα το δικαστήριο διατάσσει την επιστροφή τους στη δουλειά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν η δικαστική απόφαση κρίνεται προσωρινά εκτελεστή ή όχι. Η συγκεκριμένη απόφαση θεωρείται σημαντική αν και όπως τόνιζε αρμόδια πηγή έχει πολύ δρόμο μπροστά της αφού πρόκειται για κρίση του Μονομελούς Πρωτοδικείου.

Πάντως, όπως ανέφερε ο δικηγόρος των καθαριστριών, Γιάννης Καρούζος «ύστερα από την απόφαση- σταθμό, στον στενό δημόσιο τομέα, όπως είναι το ΥΠ.ΟΙΚ, τίθεται εκ ποδών ο θεσμός της διαθεσιμότητας και αποδεικνύεται απολύτως αντισυνταγματικός».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.